Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Közel három hónap után újra nyert a Diósgyőr!

Kelet-magyarországi rangadót rendeztek szombat délután a labdarúgó NB I-ben, a Diósgyőr vendége a Debrecen volt. A rangadó megnevezés kicsit túlzó, hisz a DVTK a bajnokságban eleddig egyetlen győzelem mellett három döntetlent és kilenc vereséget játszott. Azt az egyetlen sikerét is lassan három hónapja a Haladás ellen könyvelhette el augusztusban. Minden előjel a diósgyőri vereségre utalt, s ilyenkor szokott borulni a papírforma.

boon.hu

Fernando Fernandez vezetőedző biztonságban érezheti magát. Legalábbis a tulajdonos Leisztinger Tamás szeptemberben tett nyilatkozatában azt mondta, bármi is történik, a spanyol marad a szezon végéig az edző. No azóta DVTK hat vereséget szenvedett el zsinórban, utolsó pontját szeptember elsején a Paks ellen szerezte. Valószínűleg mostanra a tulaj is másként vélekedik, s egy hétvégi zakó akár a tréner állásába is kerülhet. Fernando kicsit megkavarta a kártyákat, csatárnak jelölte a koszovói Hasanit, illetve az utóbbi időben csereként számításba vett Bacsa Patrikot is. Kispadra ültette a korábbi izraeli (na jó csak másodosztályú) gólkirályt Mihajlovicot, s Vernes Richárdot is. Herczeg András az elmúlt hetek kezdőcsapatát szerepeltette, egy kis variálással, Ferenczi János helyére Barna Szabolcsot jelölte balhátvédnek, s Takács Tamást Szécsi Márk helyett csatárnak.

Diósgyőri helyzetecskékre egy óriási debreceni lehetőség jött az első negyedórában. Tőzsér ívelt Könyves elé, aki 12 méterről, kissé jobbról, kapásból lőtt, de a kaput nem találta el.Majd a 14.percben hősiesen védekeztek a hazaiak, mert két lövésbe is önfeláldozóan vetődtek a védők. A 32.percben Varga meglódult a kapu irányába, középre gurított, Takács elengedte Harisnak, de ő nagyon a kapu fölé lőtt. A 33.percben az egykori debreceni Brkovic rálépett csapattársa Dejan Karan lábára, mely után a szerb hátvédet hosszú – hosszú ideig ápolni kellett. Polgár Kristóf le is vetkőzött, hogy beálljon a sántikálva a pályát elhagyó Karan helyére, mígnem csoda történt, s a szerb visszatért a pályára! A 38.percben a semmiből megszerezte a vezetést a DVTK! Hasani kapott labdát Márkvárttól, a koszovói meglódult középre majd 19 méterről lőtt, amely a kapufát is érintve a jobb fölső sarokba kötött ki. A gól után még jobban rákapcsolt a Loki, de Varga lövését könnyedén fogta Antal. A félidő végén Tamás Márkot kellett ápolni, miután Könyves véletlenül a fejére lépett. A szünetben a DVTK 1-0-ra vezetett a DVSC ellen.

boon.hu

Meglehetősen unalmasan indult a második félidő, az első lövést Tőzsér részéről jegyezhettünk fel, mely az 59.percben történt. A 63.percben Tajti 23 méteres lövése megpattant, de Nagy Sándor így is védte a kísérletet. A 76.percen Shestakov mélázott el, s a mögüle kibújó Szécsi elvette tőle a labdát, beadása Bódi felé szállt, de Brkovic az utolsó pillanatban mentett. A 82.percben gyors diósgyőri akció végén Tajti elé került a labda, aki a tizenhatosról lőtt, de nem talált kaput. A 89.percben Márkvárt kapott jó passzt, mellyel végigsprintelt az egész pályán, de már lehetett látni, hogy fárad, így a tizenhatoson belül középre passzolt volna, de Kusnyir szögletre mentett. A 91.percben Mihajlovic kapott nagyszerű passzt mellyel meglódult a debreceni kapu irányába, a tizenhatos előtt három védővel a nyakán kapura lőtt, de mellé ment. A diósgyőriek hősiesen védekeztek, s közel három hónap után újra nyertek a hazaiak.

Diósgyőr – Debrecen 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Hasani (38.p)  ill. –
Sárga lapok: Szabó B. (73.p) ill. Haris (52.p), Kinyik (69.p), Bódi (75.p), Avdijaj (85.p)

DVTK: Antal – Brković, Karan, Tamás M. – Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti M. (Mazalovic 92.p), Juhar – Hasani (Mihajlovic 72.p), Bacsa (Vernes 81.p). Vezetőedző: Fernando Fernández.
DVSC: Nagy – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Barna- Varga (Avdijaj 65.p), Haris, Tőzsér, Bódi – Takács (Jovanovic 77.p), Könyves (Szécsi 54.p). vezetőedző: Herczeg András