Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cavani-tripla, s magabiztos PSG-siker Monacóban! – videóval

Rangadóval zárult a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 13. fordulója, hiszen a Thomas Tuchel által irányított Paris Saint-Germain a Thierry Henry vezette AS Monaco otthonába látogatott…

A mérkőzés első komolyabb lehetőségéből gyakorlatilag meg is szerezte a vezetést a vendég Paris Saint-Germain, az 5. minutumban Neymar eresztett meg egy nagyon rosszul eltalált lövés, de ez Edinson Cavani számára pont így lett tökéletes, aki közvetlen közelről lőtt a kapuba. A 11. percben növelni tudta előnyét Thomas Tuchel legénysége, Diaby passzát követően ismét az uruguayi vette be Benaglia kapuját. Az asszisztens a gól után emelte a zászlaját, de a videóbíró segítségével a játékvezető végül érvényesítette a találatot. A 26. minutumban a csereként nemrég beállt Mboula előtt adódott hatalmas gólszerzési lehetőség, a fiatal támadó jócskán a kapu fölé lőtte a rendkívül komoly ziccert. Az első játékrész ráadásában úgy tűnt háromgólos különbséggel várhatja a folytatást a PSG, de a videóbíró közreműködésével a játékvezető végül érvénytelenítette Draxler találatát, jó ítélet volt Ruddy Buquet részéről. 

A fordulást követően nem változott a felállás, azaz továbbra is a Paris Saint-Germain uralta a játékot. Az 54. percben ismét Cavani-t ünnepelhették a társak, az uruguayi újabb Diaby passz után talált a kapuba, aki ezzel klasszikus mesterhármast szerzett a Monaco ellen. A 63. minutumban Sidibe követett el szabálytalanságot Mbappéval szemben a tizenhatoson belül, mely után a játékvezető büntetőt ítélt a PSG javára, a tizenegyest Neymar váltotta gólra. Mindent egybe véve a Paris Saint-Germain teljesen megérdemelt nyert ilyen arányban is, a Monaco nem tudta megnehezíteni a listavezető dolgát…

AS Monaco – Paris Saint-Germain 0-4 (0-2)
Helyszín: Stade Louis II, MonacoVezette: Ruddy Buquet
Gólszerzők: ill. Cavani(5., 11., 54.), Neymar(63., büntető)
Kiállítva: 
ill.

AS Monaco: Benaglio – Sidibe, Badiashile Mukinayi, Jemerson, Henrichs – Pele, Ait Bennasser – Diop, Grandsir, Chadli(Mboula 21., Isidor 50.) – Falcao(Massengo 69.). Menedzser: Thierry Henry.

Paris Saint-Germain: Areola – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe – Nkunku(Choupo-Moting 77.), Draxler(Nsoki 69.), Rabiot, Diaby(Di Maria 77.) – Mbappé, Neymar – Cavani. Menedzser: Thomas Tuchel.