Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütéses vereséget szenvedett az Inter Bergamóban! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 12. fordulójának vasárnapi játéknapján a Luciano Spalletti által irányított Internazionale a Gian Piero Gasperini vezette Atalanta otthonában lépett pályára…

Nagyon jó iramban kezdődött a mérkőzés, s ez leginkább az Atalantának volt köszönhető. A 4. percben nagyon közel állt a vezetés megszerzéséhez a bergamói csapat, az Inter szerencséjére Samir Handanovic két bravúrt is bemutatott. A rutinos szlovén kapus először Zapata távoli kísérletét, majd Hateboer közeli lövését hárította, igaz a holland lesen tartózkodott, így természetesen a találata mindenképp érvénytelen lett volna. A 9. minutumban már Handanovic is tehetetlennek bizonyult, Gosens középre átadását követően a hosszú oldalon érkező Hateboer kotorta be a labdát a kapuba! Az Atalanta rendkívül gyorsan növelhette volna előnyét az Interrel szemben, a vendégek szerencséjére D’Ambrosio lábáról csak a kapufára csorgott a játékszer. A 16. minutumban fordulásból Ilicic tett távolról kísérletet a gólszerzésre, a szlovén játékos lövése elsuhant a jobb kapufa mellett. A 22. percben Zapata passzolt a hosszú oldalon érkező Ilicic irányába, a támadó nagy helyzetet hibázott el, ráadásul a kapufának is neki esett. A 44. minutumban Gomez ívelt Ilicic elé remekül, a szlovén nem kezelte le hibátlanul a labdát, emiatt túlságosan közel került Handanovichoz, aki védeni tudta a kísérletét. Egy perccel később Tolói előtt adódott nagy lehetőség, de Handanovic ezt is hárította! Az első félidő alapján az sem lett volna meglepő, ha az Atalanta 7-0-ás előnnyel várja a folytatást, de Samir Handanovicnak hála az Inter esélyei megmaradtak. 

Ahogy az lenni szokott, a rengeteg kihagyott helyzet megbosszulta önmagát, ráadásul az Inter már rögtön a második játékrész elején egyenlíteni tudott. A 46. minutumban Mancini ért kézzel a labdához, melyet követően a játékvezető büntetőt ítélt, a tizenegyest Mauro Icardi váltotta gólra. A 62. percben újra megszerezte a vezetést az Atalanta! Ilicic remekül beívelt szabadrúgása után Mancini fejelt az Inter kapujába! A 88. minutumban végleg megpecsételődött az Internazionale sorsa, Ilicic ívelt be újból remekül középre egy szabadrúgást, melyet követően Djimsiti bólintott a kapuba! A 90+2. percben ráadásul meg is fogyatkozott az Inter, a játékvezető Brozovicsot állította ki, miután felmutatta a horvát számára a második sárga lapot! A 90+4. minutumban pedig jött a slusszpoén, Gomez egy gyönyörű gólt akasztott a vendégek hálójába! Bár a második félidőre jócskán feljavult az Internazionale játéka, viszont az Atalanta nem tette meg azt a szívességet a milánói gárdának, amit az első félidőben, azaz nem hagyta ki nagyobb helyzeteit a bergamói alakulat! 

Atalanta – Internazionale 4-1 (1-0)
Gólszerzők:
Hateboer(9.), Manici(62.), Djimsiti(88.), Gomez(90+4.) ill. Icardi(46., büntető)
Kiállítva:
ill. Brozovic(90+2.)

https://www.youtube.com/watch?v=lXJ28Egkj8s