Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányból fordított, így szorosan a Barca mögött áll a Sevilla – videóval

A Barcelona és az Atletico Madrid mögé akart felzárkózni mind a Sevilla és mind az Espanyol a spanyol bajnokság 12. fordulójának vasárnapi játéknapján. Az Espanyol remekül játszott, a vezetést is megszerezték, a Sevilla azonban egy remek hajrával megszerezte a győzelmet. A másik mérkőzésen egy izgalmas, négy gólos döntetlent hozott a Rayo Vallecano és a Villarreal találkozója. 

Forrás: laliga.es

Nagyobb erőt képviselt a Sevilla már a meccs elejétől kezdve az Espanyol ellen. A 11. percben Quincy Promes fejese már a felső lécet találta el, a 24. percben pedig Andre Silva léc alá tartó fejesét védte Diego Lopez remek mozdulattal. Azonban az Espanyol volt a hatékonyabb, főleg miután a 38. percben megszerezték a vezetést. Darder vezette fel a labdát a védők mellett a kapu elé, majd lepasszolta Borja Iglesiasnak, aki a kapus mellett az üres kapuba lőtt. A Sevilla a szünetig még masszívan támadott, de nem jött össze nekik az egyenlítés.

A második félidő egy Espanyol helyzettel kezdődött, amikor az 59. percben Borja Iglesias vette át kiváló mozdulattal a beadást a kapu előterében, majd laposan lőtt a kapu bal oldal felé, ám a kapus vetődve védeni tudott. Sokkal bátrabban és támadóbban játszott a Sevilla, az Espanyol inkább visszahúzódott védekezni, ami a 70. percig remekül is ment nekik, ekkor azonban mégis sikerült kiegyenlítenie a hazaiaknak. Ever Banega szöglete a kapu elé kanyarodott, amibe már csak bele kellett érnie Mercadónak, hogy a labda bekerüljön a hálóba. Továbbra is fölényben futballozott a Sevilla, a 88. percben Ben Yedder még a keresztlécet is eltálalta, a 90. percben viszont már sikerült megszereznie a Sevilla vezető találatát. Vaclik indítását elvesztették a vendég védők, így a labda a francia csatár elé került, aki nem hibázott, és laposan a hálóba lőtt. Az Espanyol erre már nem tudott válaszolni, így az andalúzai csapat nyerni tudott, és szorosan követi a Barcelonát.

Sevilla – Espanyol: 2-1 (0-1)
Helyszín: Ramon Sanchez Pizjuan stadion (Sevilla) Vezette: Jaime Latre
Gólszerzők: Mercado (70.), Ben Yedder (89.) ill. Borja Iglesias (38.)
Sárga lap: Vazquez (8.), Carrico (18.), Mercado (62.), Escudero (88.) ill. Graner (54.), Diego Lopez (83.)
Kiállítás:  – ill. – 

Sevilla: Vaclik, Sergi Gomez, Mercado, Carrico, Vazquez (Gonalons, 75.), Jesus Navas, Escudero, Sarabia (Amadou, 90+2.), Banega, Promes (Ben Yedder, 46.), Andre Silva. Vezetőedző: Pablo Machin

Espanyol: Diego Lopez, Rosales (Javi Lopez, 81.), Hermoso, Davis Lopez, Vila, Roca, Granero, Darder (Sanchez, 70.), Melendo (Baptistao, 70.), Sergio Garcia, Borja Iglesias. Vezetőedző: Rubi

https://www.youtube.com/watch?v=kgnB1B9zxB0

Kiegyenlítetten kezdődött a mérkőzés a Rayo Vallecano és a Villarreal között. Mindkét csapat sokat birtokolta a labdát, ám nagyobb helyzetet egyik sem tudott kialakítani az első játékrészben egészen a 33. percig, amikor a Villarreal megszerezte a vezetést. Chukwueze szlalomozott be a tizenhatoson belülre majd a kapu közepébe lőtte a labdát. Nem örülhettek azonban sokáig a vendégek, mivel a 46. percben kiegyenlített a Rayo. Oscar Trejo lőtte be a labdát az érkező Raul De Tomas elé, aki ellőtte a játékszert a hálóba.

A második félidőben is ment az adok-kapok a két csapat között. A játékrész elején először Raul De Tomas, majd Adri Embarba veszélyeztette a kaput a Rayo oldalán, az 52. percben viszont Jaume Costa lőtt centikkel a kapu mellé a Villarrealnál. A 64. percben De Tomas ismét gólt szerzett, de ezt érvénytelenítették les miatt, a 67. percben lőtt találatukat viszont már megadták. Raul De Tomas lövését védte Asenjo, a kipattanó viszont Alvaro Garcia elé került, aki viszont már belőtte a labdát a hálóba. A 78. percben egy Villarreal-gólt is érvénytelenítettek, de a 80. percben összejött nekik az egyenlítés. Nicola Sansone szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a jobb alsó sarokba ment. A 88. percben még egy gólját érvénytelenítették a Villarrealnak, mivel Ekambi lesen volt. Nem volt szerencséje a “Sárga tengeralattjárónak”, hiszen a 92. percben még Alvarót is kiállították második sárga lappal, és a lefújásnál is döntetlen volt az eredmény.

Rayo Vallecano – Villarreal: 2-2 (1-1)
Gólszerzők: De Tomas (45+1.), Garcia (66.) ill. Chukwueze (33.), Sansone (80.)
Sárga lap: Amat (44.) ill. Alvaro (61.), Trigueros (87.)
Kiállítás:  – ill. Alvaro (90+2.)

https://www.youtube.com/watch?v=_SfyOkWtdzM