Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: négy gólt hozott az álomdöntő első felvonása – videóval

Egy nappal ugyan a tervezettnél később, de vasárnap este végre megrendezték a Libertadores-kupa 2018-as döntőjének első felvonását a két Buenos airesi ősi rivális, a Boca Juniors és a River Plate között előbbi otthonában.

A csapatok hamar egymásnak estek és elképesztő iramban vette kezdetét a találkozó, s a nagyobb helyzetek eleinte rendszerint a vendégek előtt adódtak: “Pity” Martinez a 16-os sarkáról elvégzett szabadrúgással tette próbára Rossi kapus figyelmét, majd Borré közeli fejesénél ugyancsak bravúrra volt szüksége a Boca hálóőrének. Az első félidő derekára pedig már egyértelmű mezőnyfölényben játszott a River, és a házigazdát még az ág is húzta: 27 perc elteltével egyik legnagyobb tehetsége, Pavon meghúzódott és le kellett cserélni, az elődöntő két meccsén háromszor eredményes Benedetto vette át a helyét. Ennek ellenére az első tetszetős támadását góllal tudta befejezni az arany-kék egyesület: Ramon “Wanchope” Abila első lövése még kijött Armaniról, az ismétlést azonban már nem tudta védeni a portás. Még javában ünnepelt a hazai közönség, amikor másfél perc múlva jött az egyenlítés: “Pity” Martinez kiugratásából Lucas Pratto két ember között kilépett és védhetetlenül kilőtte a hosszú alsó sarkot. Ha lehet még az eddiginél is jobban felélénkült a mérkőzés, valósággal lüktetett a játék, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Végül a ráadás pillanataiban Villa kapu elé ívelt szabadrúgását a kényszerű cserénél pályára lépő Dario Benedetto a kapunak háttal állva fejelte a hálóba, így a Boca mehetett 2-1-es előnnyel a szünetre.

A második felvonást az előnyben lévő Boca kezdte aktívabban, bár a lehetőségeik jobbára kimerültek abban, hogy megpróbáltak tizenegyest eljátszani néhány ártalmatlan szituációban, az ellenfél kapuját érdemben nem tudták veszélyeztetni. Közel egy óra elteltével komoly egyenlítési lehetőség adódott a River előtt, az előre húzódó Casco életerős lövése centikkel kerülte el a felső sarkot. Néhány perccel később pedig már megrezdült Rossi mögött a háló: az ellenfél második góljához kísértetiesen hasonló találat született, amikor “Pity” Martinez felívelt szabadrúgását Pratto szorításából Carlos Izquierdoz fejéről kötött ki a saját kapujában, az öngóllal tehát 2-2-re módosult az eredmény. Az egyenlítés után főként a mezőnyben zajlott a küzdelem, mindkét oldalt remekül takarítottak a hátvédek, így a következő időszakban nem sok gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk fel, miközben a hazaiak próbálták ráerőltetni akaratukat vetélytársukra. Az utolsó húsz percen belül pályára léphetett a döntő kétségkívül legnagyobb sztárja, Carlos Tévez is, és rögtön egy hatalmas lövéssel veszélyeztetett, mely azonban elkerülte a kaput. A Boca a végsőkig nyomott a harmadik gólért, például a 90. percben Benedetto ziccerénél Armani kapus lábbal védett hatalmasat, ennél nagyobb helyzet pedig már nem volt a ráadásban sem, maradt a döntetlen, amivel idegenben a River lehet egy picit elégedettebb, de természetesen semmi nem dőlt el még a második mérkőzésre.

Boca Juniors – River Plate 2-2 (2-1)
Helyszín:
Estadio Alberto J. Armando “La Bombonera” Vezette: Tobar Vargas (chilei)
Gólszerzők: Abila (34.), Benedetto (45+1.) ill. Pratto (36.), Izquierdoz (61. – öngól)
Sárga lapok: Jara (37.), Villa (43.), Abila (48.), Tévez (90+5.) ill. Casco (67.), Borré (76.)
Kiállítva:ill.

Boca Juniors: Rossi – Jara (Buffarini 83.), Izquierdoz, Magallan, Olaza – Nandez, Barrios, P. Perez – Villa (Tévez 73.), Abila, Pavon (Benedetto 27.). Vezetőedző: Guillermo Barros Schellotto.

River Plate: Armani – Montiel, Maidana, Martinez Quarta (Fernandez 58.), Pinola, Casco – Palacios, E. Perez (Zuculini 75.), G. “Pity” Martinez (Quintero 77.) – Borré, Pratto. Vezetőedző: Marcelo Gallardo.

A visszavágót november 24-én, szombat este rendezik a River Plate legendás stadionjában, a Monumentalban. Összetettbeli döntetlen esetén hosszabbítás lesz, idegenben lőtt gólok nem számítanak. Óriási küzdelemre van kilátás a második mérkőzésen is!