Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Vidi-blama Mezőkövesden

Kuttor Attila egykor szép emlékeket töltött el a Videoton csapatánál, ott lett NB I-es játékos, s többször vissza is tért a fehérváriakhoz. Utánpótlás edzőként s dolgozott a városban, mígnem Szombathelyre került, majd onnan Mezőkövesdre. Andre Alvesre is jó szívvel emlékeznek Fehérváron, de egyelőre Matyóföldön sok sót nem evett meg a brazil csatár, aki ezúttal még a kispadra sem fért oda.

molvidi.hu

A Mezőkövesd keretének tagja még Szakály Dénes is aki egykor szintén játszotta Vidiben. Majd megjárta a Puskás Akadémiát és a Paksot, nyár óta ő is a sárga-kékek játékosa. Egyelőre még ő sem váltotta meg a világot. A kispadra ezúttal odafért Varja László is, aki a fehérvári utánpótlásból került ki, tavasz óda a Zsóry játékosa, de sokat nem játszott még a nagyoknál. A Vidi keretében Tomas Tujvel rendelkezik mezőkövesdi múlttal, a szlovák kapus másfél évig volt az MSE hálóőre, ezen idő alatt ő volt az első számú kapus. Nagy harcot vívott Dombó Dáviddal, aki Tujvel távozása után rendre kezdett Kuttor csapatában. Egy hete viszont őrsékváltás volt a kapuban, Szappanos Péter került a gólvonalra, a DVSC ellen pedig több szép védéssel bizonyított. Marko Nikolics kicsit megkeverte a kártyákat, betette jobbhátvédnek a válogatott balhátvéd Hangya Szilvesztert, így most pihentette középen Juhász Rolandot, aki helyett Fiola került középre. A középpályán az eltiltott Pátkai Mátét Boban Nikolov váltotta, s bekerült a kezdőbe Hodzic és Kovács István is. Kimaradt (a kispadra se ült le) Huszti Szabolcs és a hétközi gólt szerző, de ott megsérülő Georgi Milanov.

molvidi.hu

A meccs meglepetésre mezőkövesdi lehetőségekkel indult, mígnem a 11.percben a legnagyobb helyzet a Vidi előtt adódott. Nego passzolt Scsepovicshoz, aki óriási ziccerben ballal az ötös bal sarkáról a szöget jól záró Szappanosba lőtt, a kipattanót Kovács lőtte kapura 17 méterről, de vetődve védett a kapus a bal alsó sarok irányából. A 13.percben a túloldalon adódott nagy helyzet, Molnár a felezőtől Koszta elé emelt, aki a kapusra vezette a labdát, és jobbal 14-ről a bal felső mellé emelt. Ekkor azt gondoltuk, milyen izgalmas meccset fogunk látni, gólokban, helyzetekben gazdagot… Majd jött harminc perc, finoman fogalmazva… Semmi… A 45.percben a bíró lefújta az első félidőt.

molvidi.hu

A második játékrész első nagyobb helyzete a Vidié volt. Hangya adott be ballal a jobb szélről (nemhiába balhátvéd…), Scsepovics rosszul találta el, de éppen így lett jó a labda Stopirának, aki ballal öt méterről a bal felső mellé emelt. Koszta a 16-oson belül Vadnaihoz passzolt,  de mielőtt lőtt volna, becsúszva mentett Stopira. Majd Kovács tekerését Szappanos védte. A 67.percben a mezőkövesdi védők felszabadítottak, majd Molnár elé került a labda, aki kiválóan indította Kosztát, ő betört a tizenhatoson belülre, s okosan elgurította Kovácsik mellett. A 71.percben Berecz Zsombor jött be a Vidibe, a jobbhátvéd (balhátvéd) Hangya Szilveszter helyett. A 74.percben pedig Juhász Roland érkezett Boban Nikolov helyére. A korábbi válogatott hátvéd, most újra sikeres pályafutását indító posztján játszott, hiszen csatárként vetette be Nikolics. Majd Fiola derékba rúgta Kosztát, melyért sárga lapot kapott. A 79.percben Koszta ismét ficánkolt, labdát szerzett, meglódult a fehérvári kapu irányába, majd kitette a szélre Molnárnak, aki a tizenhatoson belülről lőtt, de fölé. A 81.percben a szélső Cseri helyett a védekező középpályás Patrick Mevoungout vetette be Kuttor Attila. Cseri előtte görcsöt is kapott, úgyhogy cseréje indokolt volt. A 86.percben egy csere itt egy ott. A hazaiaknál a gólszerző Koszta Márk helyett a szerb Drazic jött, míg a vendégeknél összeállt a Hadzic-Hodzic csatársor, hiszen a középpályás Anel Hadzic mellé feljött a csatár Elvir Hadzic is, így Armin Hodzic és Marko Scsepovics mellett már a harmadik csatár volt a pályán. Ha még azt is leírjuk, hogy Juhász is elől volt, már négy csatárral rohamoztak. A 88.percben Berecz lőtt durván 25 méterről, de a jobb alsó sarokba tartó labdáját Szappanos bravúrral védte. A 89.percben újabb hazai csere, Tóth Bence állt be Vajda Sándor helyére. A 91.percben Szappanos időhúzásért besárgult.

Mezőkövesd – MOL Vidi FC 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Koszta (67.p) ill. –
Sárga lapok:  Szappanos (91.p) ill. Fiola (74.p)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Pillar, Szalai, Silye – Molnár, Szeles, Vadnai, Cseri (Mevoungou 81.p) – Koszta (Drazic 86.p), Vajda (Tóth B. 89.p)  vezetőedző: Kuttor Attila
MOL: Kovácsik – Hangya (Berecz 71.p), Fiola, Vinicius, Stopira – Nego, Nikolov (Juhász 74.p), A. Hadzic, Kovács I. (E. Hadzic 86.p) – Hodzic, M. Scsepovics vezetőedző: Marko Nikolics

A bajnokság állása a 14.forduló után

1. Ferencvárosi TC 14 9 3 2  27:11 30
2. Honvéd FC 14 8 3 3 18:08 27
3. MTK Budapest 14 7 3 4 21:20 24
4. MOL Vidi FC 13 6 4 3  24:13 22
5. Újpest 13 6 4 3 16:10 22
6. Mezőkövesd 14 6 4 4 22:17 22
7. Debreceni VSC 14 5 6 3 20:18 21
8. Paks 14 5 5 4 19:18 20
9. Puskás Akadémia 14 4 2 8 16:22 14
10. Diósgyőri VTK 14 2 3 9 11:24 9
11. Kisvárda 14 2 3 9 13:32 9
12. Haladás 14 2 2 10 12:26 8