Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megkezdődött a téli pontvadászat

Az International Winter Footgolf Tour első fordulóját Kisorosziban, a Magyar Golf Club Fekete pályáján rendezték hetvennél is több játékos részvételével. Csupán az első hat helyezett tudott par alatt teljesíteni, a szenior bajnok Biró László -6-os eredménye elegendő volt a győzelemhez.

Shotgun indítás mellett 11 órakor indult a téli bajnokság, a nyolc állomásos International Winter Footgolf Tour (IWFT) idei kiírása. Mire a mezőny lejátszotta a 18 szakaszt, addigra a nap is kisütött a borongós, hűvös vasárnap délutánon.

A legjobban a téli szezonra egyesülő Academy és Outsiders játékosa, Biró László alkalmazkodott a körülményekhez, a kijelölt rúgásszámhoz képest hattal jobbat rúgva zárta a napot, amivel nem csak a szenior elsőséget, de az abszolút kategória első helyét is elcsípte. Mögötte Simonyi Gábor (FTC) végzett egy rúgással lemaradva, míg -3-as eredményével Renczés Gábor (Royal) állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A felnőtt férfiak között Simonyi nyert Renczés előtt, míg a harmadik helyen holtversenyben végző Bogár Krisztián (FTC) és Papp Péter (BFGT) közül előbbi lett a harmadik, mivel utóbbi nem maradt a szétlövésre, ami döntött volna a bronzéremről.

Biró László (balra) Gelencsér Gáborral, a magyar szövetség elnökével

A 45 év felettiek között Biró László mögött klubtársa, Karakas Attila lett a második, míg Rigó Zsolt (FTC) a harmadik.

A hölgyeknél a szenciek szlovák játékosa, Dana Bombalova volt a legjobb. Az ezüstről szétlövés döntött Dreilinger Andrea (Hole Hunters) és Bölcsföldi Ágnes (Milan) között előbbi javára.

A junioroknál Kókai Bence (Royal) abszolút 37. helye a kategóriagyőzelemhez is elég volt Németh Áront (FTC) megelőzve.

A versenybizottság arról tájékoztatott, két flight nem adta le a score kártyákat, ezért eredményeik nem kerülhettek rögzítésre. A játékosok nevei a verseny végén, rúgásszámok nélkül szerepelnek, csak mint regisztrált játékosok.

A verseny során Nagy Nixi és Balán Zoltán kezdeményezésre gyűjtést rendeztek, hogy a leukémiás gyerekek gyógyulását segítő Démétér Ház új épületszárnyát berendezési tárgyakkal tudják felszerelni. A két éve elhunyt, volt MFGSZ alelnök, Hankó Péter által még életében létrehozott Hangya Peti Szeretetbank segítségével már biztos, hogy lesz mit bepakolni az épületbe. A vasárnapi forduló alatt 160 ezer forint gyűlt össze. A kezdeményezéshez a téli bajnokság második fordulóján is lehet csatlakozni.

EREDMÉNYEK

Az IWFT második körét a zsirai Sonnengolf Club pályáján rendezik november 25-én.