Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol válogatott: a búcsúzó Rooney nem követelőzik

Wayne Rooney a korábbi bejelentéshez méltóan továbbra is úgy készül, hogy holnap este lép pályára utoljára az angol válogatottban. A Manchester United korábbi legendás játékosa az Egyesült Államok ellen fog búcsúzni a „Háromoroszlánosoktól” és a szurkolóktól.

A manapság a D.C. Unitedben futballozó Wayne Rooney eddig utoljára 2016 novemberében, egy skótok elleni meccsen játszott utoljára a válogatottban. Az angolok most pedig megadják számára a lehetőséget, hogy egy kerek számmal, a 120. fellépésével búcsúzhasson a címeres meztől. Rooney egy hozzá igazán méltó helyen, és ellenféllel szemben, azaz a Wembley-ben az amerikaiak ellen fog elbúcsúzni.

Az egyelőre még nem ismert, hogy Rooney csapatkapitányként, és tízesként zárhatja-e le válogatott karrierjét, ám nem lepődnénk meg egy ilyen gesztus biztosításától, igazából minden csak Gareth Southgate szövetségi kapitányon múlik:

„Mondtam Gareth-nek, hogy megpróbálok minden kiadni magamból, ami csak tőlem telik. Persze nyilvánvaló, hogy nem szabad elfelejteni, hogy ez lesz az utolsó meccsem. Nem tettem rá nyomást azzal, hogy azt mondtam volna, hogy a tízes mezt akarom és a karszalagot… nem követelőztem. Már az remek lesz, hogy a pályán leszek.”

– nyilatkozta Rooney a meccset felvezető tegnapi sajtótájékoztatón.

Érdemes megjegyezni, hogy a 120. válogatott meccsére készülő Rooney az angolok nemzeti csapat történetének legeredményesebb gólszerzője, a maga 53 találatával.