Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: A nagybácsi Solari kinevezéséről!

Mint ismert, a Real Madrid hivatalosan is megerősítette, hogy Santiago Solari marad a csapat edzője. Minderre reagált Solari nagybátyja, a korábbi argentin válogatott Jorge Solari is.

(Kép: as.com)

A játékos-pályafutása során Argentínában “az indiainak” (El indio) becézett, már 77. életévében járó Solari a rosariói Radio Mitre-nek nyilatkozott unokaöccse kinevezéséről.

“A Solari család igazi futball-család! Igazán élvezzük, amikor jól mennek a dolgok! Santiago hatalmas lehetőséget kapott! Őszintén bízunk benne, hogy szerencsés is lesz!” – Kezdte gondolatmenetét Jorge Solari.

“A Real Madrid edzőjének lenni az egyik legnehezebb a futballban. Hatalmas kihívás. Ezt a csapatot nem könnyű menedzselni! Megesik, hogy az edzőnek több trófeával kell büszkélkednie, mint a játékosoknak, és jóval több pénzt kell keresnie. Világsztárokról beszélünk, nagyon drága játékosokról. A Real Madridhoz olyan futballisták csatlakoznak, akik már korábban is sikeresek tudtak lenni, és a legmagasabb szintet képviselik.” – Folytatta az 1974-től számítva közel 40 esztendőn át például Chilében, Argentínában, Mexikóban, Ecuadorban, Szaúd-Arábiában és Spanyolországban is edzősködő nagybácsi.

“Személyesen még nem beszéltünk a Real Madridról. Azt hiszem Santiagonak most igen sok a dolga. Bízom benne, hogy adnak időt neki, és nem fogják bántani (mármint a média részéről). Ha beszélni szeretne valakivel a futballról, tudja hogy hol talál! Azt hiszem hamarosan meglátogatom, csak várok még azzal, hogy kicsit csillapodjon a nagy felhajtás körülötte.” – Tette még hozzá Jorge Solari, akinek egyébként a profi futball lényegében Fernando Redondot is köszönheti, hiszen a 90-es évek elején Jorge a Tenerife edzőjeként rávette Redondot, hogy vágjon bele az európai karrierbe, és költözzön Tenerifére.