Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Asensio a múltról, jelenről és jövőről!

A Real Madrid kiválósága, Marco Asensio a spanyol Movistar Plus ‘Vamos’ című programjának adott exkluzív interjút. A beszélgetés legérdekesebb részeit gyűjtöttük össze.

(Kép: as.com)

A médiáról:

“Amikor jól mennek a dolgaid az emberek hajlamosak a világ legjobbjai között emlegetni, ellenkező esetben viszont hamar a legrosszabbak között találod magad. Néhány kritika igaz is ezek közül, de mindannyian tudjuk, hogyan dolgozik az újságírók többsége. Némelyikük célja, hogy kárt okozzanak. Egyre kevesebb figyelmet fordítok feléjük, és csak is a saját magamra kell összpontosítanom.”  

Lopeteguiről:

“A futball kissé igazságtalan volt Julennel. Kulcsfontosságú pillanatokban egyszerűen nem úgy alakultak a dolgaink, ahogyan kellett volna, szerencsénk szinte nem is volt. Bonyolult helyzet volt a kinevezése, már csak a nemzeti csapatnál történtek miatt is. Keményen dolgozott ő is és a stábja is. Úgy is mondhatnám, hiányzott az a szerencse, amely ahhoz feltétlenül szükséges, hogy sikeres lehess a Real Madridnál. Biztos vagyok abban, hogy Julen karrierje hátralévő részében sikeres lesz.” 

Solari és a fejlődés:

“Szemmel látható, hogy Solarival változtak a dolgok. Solari megérkezett, és jöttem egyből az eredmények. Ahogy mondják, a futball már csak ilyen! Solari az edzőnk, kiállunk mellette, mindent megteszünk érte! Egységesnek sé erősnek kell lennünk, és még jobb eredményeket érhetünk el!”

A spanyol válogatott szövetségi kapitányáról, Luis Enrique-ről:

“Luis Enrique a kezdetek óta bízik bennem, és ez önbizalmat ad. Egy játékos számára ez a legfontosabb. Roppant hálás vagyok neki!”

A felelősségvállalásról és a Real Madridnál betöltött szerepről:

“Én nem láttam úgy, hogy a Real Madrid krízisben lett volna! Nem éreztem úgy, hogy nekem kell kiemelkednem a többiek közül, és vezérré válnom. Vannak a csapatnál idősebb, nálam jóval tapasztaltabb és sikeresebb játékosok, akik már mindent megéltek karrierjük során, így jóval előrébb állnak a hierarchiát tekintve, mint én. Amikor az új edző megérkezett elkezdtem játszani rendszeresen. Az utóbbi időben talán kissé kevesebb lehetőséget kapok, ám következtetéseket levonni majd csak a szezon végén érdemes.”