Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: egy félidő alatt elintézték a németek az oroszokat – videóval

A Nemzetek Ligája mérkőzések mellett barátságos találkozókat is rendeztek. Németország Oroszországot fogadta Lipcsében, és a hazaik nagyon hamar több gólos előnyt szereztek, az oroszok pedig nem túl sok ellenállást mutattak. A másik mérkőzésen Lengyelország játszott Csehország ellen, ahol Lewandowskiék nem tudtak gólt szerezni. 

Forrás: DFB Twitter

Nagyon hatékonyan futballozott Németország Oroszország ellen az első félidőben. Sané már a 8. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, amikor Gnabry passza után laposan a bal alsó sarokba lőtt a kapus mellett. A németek egyértelműen dominálták a meccset, és a 25. percben már kétgólos előnyben voltak. Egy szöglet után Rüdiger fejelte a labdát Süle lába elé, aki így közvetlen közelről talált a hálóba. A hazaiak nem álltak le, és a 40. percben megszerezték a harmadik góljukat is. Havertz tökéletes indítása után Gnabrynak csak be kellett lőnie a labdát a kapuba. A második félidőre visszavettek egy kicsit a németek, és az elején még az oroszoknak is volt egy-két helyzete, de egyik sem volt igazán veszélyes. A mérkőzés vége pedig akár egy edzőmeccs is lehetett volna, és már egyik csapat sem változtatott az eredményen.

Németország – Oroszország: 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Sané (8.), Süle (25.), Gnabry (70.) ill. –
Sárga lap: – ill. Erokhin (64.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=BD-m8kl2eik

Kiegyenlített volt az első félidő Lengyelország és Csehország közötti barátságos mérkőzésen. Először a lengyelek voltak veszélyesebbek, majd a csehek rohamozták az ellenfél kapuját, de végül nem lett gól egyikből sem. A második játékrészt azonban nagyon jól kezdtek a csehek, hiszen az 52. percben megszerezték a vezetést. Patrik Schick lövését védte a kapus, a kipattanó viszont és Jakub Jankto elé került, aki értékesítette a helyzetet. A lengyelek ezután is próbálkoztak, de Lewandowski és Klich lövései vagy elkerülték a kaput, vagy éppen jó helyen volt a kapus. Lewandowsi a 90. percben egy szabadrúgásból megszerezhette volna az egyenlítést, de a csehek kapusa brilliánsan védett, így a csehek nyerték meg a barátságos összecsapást.

Lengyelország – Csehország: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Jankto (52.)
Sárga lap: – ill. Darida (85.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=Vkd7X8bWHRk