Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kik osztják az észt?

Csütörtök este 20:45-kor a magyar labdarúgó válogatott ismét tétmeccsen lép pályára. Ezúttal Észtország ellenében mérheti le Marco Rossi mire is képes csapata, hiszen Nemzetek Ligája mérkőzésen ellenük játszanak. Az olasz kapitány eltiltás miatt nem ülhet le a kispadra, ráadásul több sérült játékos sem léphet pályára.

Kívánjuk, hogy a ma esti meccs után, ismét együtt szóljon a Himnusz a játékosokkal és a szurkolókkal

Gulácsi – Lovrencsics, Fiola – Sallai, Gazdag – Ugrai ez a hat játékos esett ki az elmúlt héten Marco Rossi válogatott keretéből, de csak a Leipzig kapusa helyére hívott be új fiút a kapitány. Jó eséllyel közülük Gulácsi, Fiola és Sallai is kezdett volna, de Ugrai Roland utóbbi időben mutatott formája is arra sarkalhatta volna Rossit, hogy bevesse a szélső támadót. A kiesések után minden bizonnyal a Dibusz – Baráth, Orbán, Kádár, Korhut – Nagy Á., Kleinheisler – Nagy D. (Holender), Kovács I., Dzsudzsák (Nagy D.) – Szalai kezdőcsapattal kezdhet a válogatott.

Böde Dániel fél év után újra bekerült a válogatott keretbe, lehet, hogy Rossi mester emlékszik még arra, hogy korábban a válogatott csatár már betalált a balti ország ellen.

Fontos a ma esti meccs, mert minden bizonnyal a Nemzetek Ligájából már nem jutunk ki az Eb-re, de a közelgő Eb-selejtezők előtt sem mindegy, hogy hol is végzünk. A sorsolást december 2-án tartják a sorsolást, ahová az alábbi szempontok szerint kerülnek az országok. Az első kalapba az A-liga tíz legjobb csapata kerül be (illetve az első négyet, a Nemzetek Ligája döntőseit még ezen belül is külön kalapba sorolják), a másodikba az A-liga két legrosszabbja és a nyolc legjobb csapat a B-ligából. A harmadikban lesz a B-liga legrosszabb négy csapata és a C hat legjobbja, míg a negyedikben a C-liga többi csapata mellett a D legjobb válogatottja. Az 5. és a 6. kalapba a D-ligából kerülnek a válogatottak. Az összesített rangsorban a csoportban elért sorrend a legfontosabb, tehát egy csoport harmadik még akkor sem előzheti meg egy másik csoport másodikját, ha több pontot szerzett. A Nemzetek Ligája összesített táblázatán a végső sorrendet a csoportokon belüli helyezéseken kívül az is befolyásolja, hogy mely csapat lesz a csoport negyedik. Így Magyarország a 3. vagy a 4. kalapba kerülhet, de a jelenlegi állás szerint a 4. kalapba kerülnénk.