Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: drámai hajrával a vb-ezüstérmes legyőzte a spanyolokat! – videóval

A Nemzetek Ligája A divíziójának 4.csoportjában a világbajnoki ezüstérmes Horvátország revansra készült a spanyolok ellen a csúfos szeptemberi 6-0-ás vereségért.

A zágrábi mérkőzés első komoly lehetősége a hazai együttes előtt adódott, a 6.percben Ivan Perišič helyzete után De Gea hatalmas védést mutatott be. Az első negyedóra végén a spanyol védelem megingását kis híján Perišič használt ki, de a kapu mellé lőtt az Inter játékosa. Ezt követően komoly mezőnyjáték folyt a pályán kevés gólszerzési lehetőséggel. Hiába birtokolta többet a játékszert Luis Enrique együttes komoly ziccereket nem tudtak kialakítani. Az első játékrész végén Isco gólt szerezhetett volna, lövését azonban Kalanič bravúros mozdulattal hárította.

Fordulást követően megélénkült a mérkőzés és mindkét csapat lendületesen kezdte a második játékrészt. Az 54.percben egy spanyol védelmi hibát követően Kramarič szerzett vezetést a világbajnoki ezüstérmesnek. A hazaiak azonban nem sokági élvezhették a vezetést, miután két perccel később Ceballos kiegyenlített egy pompás támadás után Isco passzából. Ezt követően a spanyolok komoly nyomás alá helyezték a horvátokat, a 63.percben centiken múlott a spanyol vezetés Aspas helyzete után. A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat és a 69.percben a horvátok másodszor is vezetéshez jutottak, ezúttal Jedvaj volt eredméynes Luka Modrič passza után. A mérkőzés 72.percében Rebič ziccerét hárította De Gea bravúrral. A 77.percben Vršaljko kézzel ért a labdához amit a fehérorosz játékvezető is észlelt és büntetőt ítélt a spanyoloknak, a megítélt büntetőt Sergio Ramos higgadtan értékesítette. A hajrában az indulatok is fokozódtak, Perišič és Busquets kakaskodását a játékvezető egy-egy sárga lappal jutalmazta. A ráadás perceiben a horvátok mindent elkövettek a győzelemért, ami össze is jött a házigazdáknak, a 93.percben Jedvaj közvetlen közelről másodszor is mattolta a De Geát, ami három pontot ért a horvátoknak. Drámai utolsó forduló elé nézhettünk, ugyanis a listavezető spanyolok és az zárófordulóban egymás ellen játszó Anglia és Horvátország is megnyerheti még a csoporto.

Horvátország – Spanyolország 3-2 (0-0)
Stadion Maksimir, Zágráb V.:Kulbakov (fehérorosz)
Gólszerzők: Kramarič (54.), Jedvaj (69., 90+3) ill. Ceballos (56.), Ramos (78., büntetőből)
Sárga lapok: Rebič (70.), Perišič (88.) ill. Busquets (88.), Ceballos (90+1.)
Kiállítás: – ill.

Horvátország: Kalinič – Vršaljko, Mitrovič, Vida, Jedvaj– Rakitič (Vlasič 67.), Brozovič – Rebič (Brekalo 73.) Modrič, Perisič – Kramarič (Pjaca 89.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalič

Spanyolország: De Gea – Roberto, Martínez, Ramos, Jordi Alba – Ceballos, Busquets, Saúl,  – Isco, Rodrigo (Asensio 61.), Aspas (Morata 64.). Szövetségi kapitány: Luis Enrique

https://www.youtube.com/watch?v=fo0U7Zl0oY4

A csoport állása egy fordulóval a vége előtt:

Képek: uefa.com