Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Első válogatott meccsem előtt szabadságot vettem ki… “

A marokkói Marrákes ad otthont december 10-16-ig a harmadik footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat huszonkét fővel képviselteti magát a vb-n. Sorozatunkban decemberig ábécé sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Albert László egyéniben nem, ám csapatban pályára léphet a világbajnokságon, miután a Footgolf Match Play League B Ligáját megnyerve kvalifikálta magát a vb-re.

“Nagyjából három éve kezdtem el játszani, addigra a rokonságból és a baráti társaságból már többen is játszottak a Hole Hunters nevű csapatban. Kipróbáltam és leginkább az tetszett, hogy tele van folyamatos kihívásokkal, és folyamatosan benne van a fejlődés lehetősége, hogy minél pontosabban játsszuk meg a szakaszokat” – mondta a kezdetekről Laci, akinek az első igazi sikerélménye a nagysurányi pályán jött, amikor a kijelölt rúgásszám alatt tudott teljesíteni.

“Miután kiderült, hogy idén a vb-csapatba a match play bajnokságon keresztül, a B ligából be lehet kerülni, úgy kalkuláltam, ez meglehet. Kevés bajnoki fordulóra tudtam eljutni a költözés és a babánk születése miatt, ezért az egyéni kvalifikációval nem is számoltam.”

A B ligában csak az egyéniben is kvalifikáló Mayer Zoltán tudta legyőzni, így megváltotta repjegyét a marokkói vb-re, azaz megvan az esélye arra, hogy pályára léphessen a csapatversenyben.

“Úgy készültem a szlovákok elleni első válogatottbeli mérkőzéseimre, hogy előtte való napon nem is dolgoztam, hogy kipihenten tudjak bizonyítani. Szerintem, ha sikerül megtalálni a megfelelő párosokat és az egyénieket kiválasztani hozzá, a csapat messzire juthat Marokkóban. Akárhogy is dönt a csapatkapitány, azt tiszteletben tartom, természetesen remélem, a játékommal is hasznára lehetek a válogatottnak.”

Lacinak lesz még egy különleges feladata, caddie-ként Bacskai Bence játékát segíti majd az egyéni versenyben, ahogy azt már korábban is megtette.

“Nem sokat beszélünk közben, nem is szólok bele a játékába. Azt hiszem az is elég, ha van, aki meghallgassa egy-egy szakasz után. Tudom az eredményekről tájékoztatni, ha igényli, valamint figyelmeztetni, ha úgy áll a verseny, kell-e éppen kockáztatnia egy adott lyuknál.”

Út Marokkóba cikksorozatunk további részei

1. rész: Ujvári Izabella
2. rész: Dreilinger Andrea