Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: az olaszok nem tudták feltörni a portugál reteszt – videóval

Szombat este Milánóban rendezték a Nemzetek Ligája A divízió 3. csoportjának aktuális mérkőzését, melyen Olaszország vendégeként Portugália akár a csoport-elsőséget is bebiztosíthatta.

A két válogatott szeptemberi egymás elleni mérkőzését Portugália 1-0-ra nyerte, azóta pedig a lengyeleket is legyőzték, miközben az újjáépülő Squadra Azzurra győzelemből, vereségből és döntetlenből egyaránt regisztrált egyet-egyet eddigi fellépésein. Ahogy szeptemberben sem, úgy most sem volt tagja a portugál válogatott keretének a legnagyobb sztárjuk, Cristiano Ronaldo, míg az olaszoknál a Juvés klubtárs, Giorgio Chiellini pályafutása századik válogatott-mérkőzésére készült.

A házigazda Azzurri rendkívül rámenősen kezdte a találkozót, néhány perc elteltével Insigne egy lendületes előretörést követően eresztett meg kellemetlen lövést, melyet Rui Patricio bravúrral hárított, a közeli ismétlést pedig Immobile tűzte a kapu fölé. A következő lehetőség alkalmával Florenzi lövése centikkel gurult el a kapufa mellett, majd az első portugál helyzetnél a “százados” Chiellini blokkolta Bruma közeli kísérletét. A továbbiakban is az olaszok maradtak lendületben, de a vendégek ellentámadásai is nem egyszer hordozták magukban a lehetőséget, ám a tetszetős mezőnyjáték ellenére a kapuk viszonylag keveset forogtak veszélyben. A félidő hajráját ismét alaposan megnyomta a Mancini-csapat, Immobile ziccerénél Rui Patricio megint hatalmasat védett, Bonucci pontrúgás utáni fejese pedig kevéssel tévesztett célt. Az olaszok jelentős mezőnyfölény ellenére a gól nélküli döntetlennel ért véget az első játékrész.

A második félidőt ott folytatták, ahol az elsőt abbahagyták: továbbra is a házigazda uralta a játékot, s pár perc után egy tetszetős bal oldali akció végén Biraghi bejátszásából Chiesa veszélyeztetett közelről, majd Insigne kapásból megeresztett lövése volt pontatlan. Úgy tűnt, hogy hiába próbálnak meg mindent az olaszok, és játszanak remekül a mezőnyben, a befejezésbe minden egyes alkalommal valami apró hiba csúszott. Eközben a portugálok szinte kizárólag az elhárításra koncentráltak, látszott rajtuk, hogy az egy pontért érkeztek Olaszországba, mellyel bebiztosítanák első helyüket a csoportban. A játékrész derekánál kicsit leülni látszott a mérkőzés, mindkét szövetségi kapitány cserékkel igyekezett frissíteni: a vendégeknél az Interben szereplő Joao Mario, a házigazdáknál pedig az udinei Lasagna jelentkezett játékra. A befejező húsz percen belül a portugálok egyre többször jöttek ki a szorításból, és egyre több ígéretes lehetőséget mutattak be, például William Carvalho lövésénél Donnarummának kellett nagyot nyújtózkodnia. Mintha csak 70 percen át altatott volna Portugália, úgy váltottak a 70. percet követően ritmust, de a közvetlen hajrában megint a házigazda irányított, Insigne újabb lövése kerülte el azonban a kaput, majd a csereként beállt Pellegrini próbálkozott fejjel. A ráadásban az olasz válogatott egyre elkeseredettebben próbálkozott, de nem sikerült bevenniük Rui Patricio kapuját, így be kellett érniük a küzdelmes hazai döntetlennel.

Olaszország – Portugália 0-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milánó Vezette: Danny Makkelie (holland)
Gólszerző:ill.
Sárga lap: Jorginho (54.), Bonucci (72.), Chiesa (85.) ill. Ruben Neves (32.), Mario Rui (35.), Joao Cancelo (52.)
Kiállítva:ill.

Olaszország: Donnarumma – Florenzi, Bonucci, Chiellini, Biraghi – Verratti (Pellegrini 81.), Jorginho, Barella – Chiesa (Berardi 87.), Immobile (Lasagna 74.), Insigne. Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

Portugália: Rui Patricio – Joao Cancelo, Ruben Dias, Fonte, Mario Rui – Pizzi (Joao Mario 68.), William Carvalho, Ruben Neves – Bruma (Guerreiro 85.), Andre Silva (Danilo Pereira 90.), Bernardo Silva. Szövetségi kapitány: Fernando Santos

 

A csoport jelenlegi állása

Kedden Portugália-Lengyelország mérkőzéssel zárulnak a csoport küzdelmei.