Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: az angolok jutottak a négyes döntőbe

Véget ért a Nemzetek Ligája A-divíziójának 4. csoportja: az angol válogatott a horvátoknak vágott vissza az oroszországi világbajnokság elődöntőjében elszenvedett vereségért. 

A találkozó előtt a hármas minden tagja reménykedhetett a továbbjutásban. Spanyolország döntetlen esetén lett volna csoportelső, míg az angolok és a horvátok számára csak a győzelem lehetett a cél. Az első félidőt Gareth Southgate fiai uralták, a szünetben mégis gól nélküli döntetlennel vonulhattak öltözőbe a felek a gyenge helyzetkihasználás miatt.

A második játékrészben aztán jött a fordulat: a világbajnoki ezüstérmes Andrej Kramarić a védőket elfektetve, egy megpattanó lövéssel megszerezte a vezetést a vendégeknek. Az angolok a 78. percben a csereként beálló Jesse Lingard találatával egyenlítettek, akinek nem volt nehéz dolga, csupán a kapuba kellett segítenie a labdát. A hajrában a hazaiak kapusa, Jordan Pickford bravúrral védte Domagoj Vida próbálkozását. Mindezek után jött a csattanó, azaz Harry Kane győztes gólja: a Háromoroszlánosok csapatkapitánya egy baloldali szabadrúgásba tette bele a lábát.

Az angol válogatott tehát Spanyolországot és Horvátországot kiejtve bejutott a Nemzetek Ligája portugáliai négyes döntőjébe.

Anglia – Horvátország 2–1 (0-0).
Gólszerzők: Lingard, Kane, ill. Kramarić.