Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: A szép búcsú reményében

Vasárnap este játssza Nemzeti csapatunk utolsó meccsét a Nemzetek Ligájában. Miután a csoportból tovább már nem juthatunk, így egy szép évzárót kellene letudniuk játékosainknak, hiszen egy gyenge évet csak így lenne szabad lezárni.

nso.hu

Miután az albánok tegnap 4-0-ás vereséget szenvedtek a skótoktól, így, ha a harmadik helyet szerzik meg játékosaink szinte biztos, hogy nem búcsúznak a “C Ligától”. Csak abban az esetben süllyedhetünk le a “D Ligába”, ha a finnektől katasztrofális, hétgólos vereséget szenvedne el vasárnap este a Rossi csapat. (a legrosszabb csoport harmadik szintén kiesik a a ligából, az elszámolásnál a csoport utolsók elleni eredményeket nem figyelik, az alapján nézik meg a pontokat, s, ha ugyanannyi pontot szereznek a csapatok, akkor a gólkülönbség dönt)

Jelenleg így áll a tabella

1. Magyarország 3 1 2 2–3 –1 3
2. Albánia 4 1 3 1–8 –7 3
3. Ciprus 3 1 2 2–5 –3 1
4. Montenegró 3 1 2 1–4 –3 1

No, de nézzük mi is várható ma este a kispadra visszatérő Marco Rossitól.

„Nagyon jó mérkőzés volt az észtek elleni, és a tribünről jobban is lehet látni a meccset, plusz kevesebb a kockázat, hogy valamiért eltiltsák az embert – mondta Rossi a szombat esti sajtótájékoztatóján. – De a viccet  félretéve, nagyon szenvedtem, hogy fentről nem tehetek semmit és nem szólhatok bele a találkozó menetébe. Eléggé frusztráló érzés, jobb a kispadról nézni.” 

Arról is beszélt a kapitány, hogy milyen változásokat eszközöl az észtek elleni meccshez képest: (Pátkai Máté eltiltása miatt már visszatért a Vidihez)

Az életben minden lehetséges, és ez a focira is igaz. Természetesen az észtek elleni meccs taktikailag és hozzáállásban is nagyon tetszett, ám a finnek ellen más taktika kell. Nagyon fegyelmezettek és precízek, ezért is vezetik a csoportot, hozzájuk másképpen kell állnunk. Elárulhatom, hogy Dzsudzsák Balázs nagy valószínűséggel kezdeni fog, de amúgy is lesz egy-két csere a csapatban. Pátkai Mátéra a sárga lapjai miatt nem számíthatunk, Gazdag Dániel sem áll a rendelkezésünkre, Lovrencsics Gergő állapota azonban bizakodásra ad okot, ahogy Gulácsi Péter is játékra kész.”

Ezek szerint hiába volt az észtek elleni ötödik percben bemutatott Dibusz-bravúr, a kapuba visszatér a Lipcse hálóőre. Dzsudzsák Balázs minden bizonnyal az eltiltott Pátkai Máté helyett kezd, s akkor Nagy Dominik mehet visszább védekező középpályásnak, esetleg a Legia középpályása beljebb húzódik, kimarad Kovács, s Kleinheisler lesz a védekező középpályás.

Várható kezdőcsapat:

Gulácsi – Baráth (Lovrencsics), Orbán, Kádár, Korhut – Nagy Á., Kleinheisler (Nagy D.,) – Kalmár, Kovács (Nagy D.,), Dzsudzsák – Szalai Á.