Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolország: A kapitány kiáll a klasszis mellett!

Azok után, hogy a spanyol szurkolók már internetes szavazás keretein belül is kikezdték a válogatott első számú hálóőrét David de Geát, Luis Enrique kapitány úgy érezte, fel kell szólalnia a témában.

(Kép: goal.com)

“Mindenkinek el kell tudnia fogadnia a kritikákat. De amikor egy rossz eredmény miatt azok célzottan egy játékosra irányulnak, megkérdőjelezve az egyéni képességeket, azokat mindig is furcsálltam.” – Idézi a spanyol kapitányt a Marca.

“Mindannyiunkat kellene kritizálni, és elsősorban engem. Nem fair egy valakit kiemelni! Azért, hogy egy csapat gólt kap, pusztán a kapust hibáztatni, badarság. Meg kellene nézni, hogy mi vezetett el odáig, hogy az ellenfél gólhelyzetbe került. Különben is, hogyan hibázhat egy kapus akkor, ha még csak bele sem ér a labdába?” – Tette fel a költői kérdést Enrique, jelezve ezzel is, hogy egyértelműen kiáll a szurkolók által a bekapott gólok miatt kritizált David de Gea mellett.

“Nem fogok tárgyalást indítani egyetlen játékosomról sem. Általános értelemben vizsgálom a dolgokat. Talán de Gea kapcsán meg kellene néznünk pszichológiai szempontból azt is, hogy a válogatottnál másképpen kell játszania, mint a Manchester Unitednél. Ez jó kiindulás lehetne. Meg kellene érteniük engem, de ha nem, akkor sem bánom. Meg fogom védeni a játékosaimat, főleg ha igazságtalanul bírálják őket!” – Tette még hozzá Luis Enrique.