Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi a közös a német futball lejtmenetében és Pep Guardiolában? – Mutatjuk!

Amennyire meghökkentő, annyira elgondolkodtató gondolatokat fogalmazott meg a korábbi német válogatott Hans-Peter Briegel a ‘Nationalelf’ vergődéséről. 

Guardiola a bűnbak? (Kép: marca.com)

Mint ismert a németek a csúfos világbajnoki szereplést követően, eldőlt, hogy Hollandia Franciaország elleni győzelmével a Nemzetek Ligájában csuport-utolsóként végeznek, így az ‘A-ból’ a ‘B’ divízióba csúsznak.

A most 63 esztendős. 74-szeres válogatott Hans-Peter Briegel szerint lehet, hogy több oka van annak, hogy Joachim Löw csapata nem szállítja az eredményeket manapság, ugyanakkor a Kaiserslautern korábbi védekező mindenese úgy véli, egy valamit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

“Számomra nem kérdés, hogy Guradiola a hibás! Egyszerűen amikor megérkezett a Bayern Münchenhez megvezetett minket azzal, hogy elegendő 75%-ban birtokolni a labdát ahhoz, hogy megnyerj egy meccset. Pedig a labdarúgásban örök igazság, hogy az eredmény fontosabb annál, mint az, hogy kontrollálod e a találkozóidat, vagy sem. Franciaország világbajnoki győzelme tökéletes példája mindennek! A vb-n a franciák még csak 50%-ban sem birtokolták átlagban a labdát…” – Idézi Mr. Briegelt az olasz kiadású Republica.

“A futballban nyerhetsz azzal, ha megvannak a hagyományos tradícióid. Az egyensúly pedig sokkal fontosabb tényező, mint a játékod minősége.” – Magyarázta az aktív pályafutása alatt Olaszországban a Hellas Verona és a Sampdoria együtteseiben is profiskodó korábbi kiváló hátvéd.

Hans-Peter Briegel Guardiola-elméletével ha nem is sokan fognak egyet érteni, az a gondolata mindenképpen osztható, hogy a német válogatott most az átmenet időszakát éli.