Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Olaszország a hajrában hozta USA ellen a papírformát – videóval

Az olaszok USA ellen léptek pályára ma este egy felkészülési mérkőzés keretein belül, végül pedig egy hosszabbításban szerzett góllal győztek a dél-európaiak, akik végig sokkal veszélyesebben futballoztak.

A kékmezes olasz válogatott szűken múlta felül USA nemzeti csapatát, pedig sokkal több is lehetett volna közte (forrás: twitter.com/azzurri)

Olaszország válogatottja számára pár napja már befejeződött az első Nemzetek Ligája idény, a dél-európai ország nemzeti csapata ma este pedig barátságos mérkőzést játszott az Egyesült Államok válogatottjával csapott össze.

A mérkőzés első nagyobb helyzetére már a 3. percben sor került, ám Chiesa lövését kivédte a magyar származású Ethan Horvath, a jenkik kapusa. A 9. minutumban is Chiesa villant, amikor is lövése épphogy elkerülte az amerikai kaput! A 14. percben ismét Chiesa talált volna be, ám ez is mellé ment. Az olaszok nagyon nyomtak, de Bonucci sem tudta bevenni USA kapuját, hiszen a 19. percben az ő próbálkozását pedig Horvath hárította. A 22. minutumban Chiesa gólpasszt adott volna, de beadása után Emerson fejese mellé ment. A 39. percben Berardi is próbára tette Horvathot, ám a jenkik kapuvédője nagyot mentett a léc alá tartó lövésnél! Az első félidő ráadásának első percében Verratti szabadrúgásból talált volna be az amerikai kapuba, de Horvath ezt is kivédte, a szünethez érve pedig 0-0-s állás volt látható az eredményjelzőn.

A folytatás után kevéssel, az 52. percben Verratti fejjel is megpróbálta bevenni a jenkik kapuját, de próbálkozása fölé szállt. Az 59. minitumban Lasagna is megszerezte volna az olaszok javára a vezetést, de Horvath kapus résen volt, továbbra is 0-0 volt az állás! A 64. percben USA válogatottja is megpróbált betalálni, amikor Acosta fejelte kapura a labdát, ám Sirigu nagyot védett! Az olaszok nem adták fel, nagyon hajtottak a győzelemért, viszont a 76. percben Berardi lövése mellé szállt, majd három perccel ezután a túloldalon Wood szerzett volna előnyt USA-nak, ám ez a próbálkozás is mellé ment! A 82. percben De Sciglio is megkísérelte megszerezte az olasz csapat akár győzelmét erő gólját, de tizenhat méterről leadott lövése kevéssel fölé szállt! Három perccel ezután Lasagna is villant egy kipattanó után, de az ő próbálkozása is fölé ment, így hiába a sok-sok olasz helyzet, ez sem akadt be! A 90. percben az olaszok kapuja forgott veszélyben, amikor Gall lőtte rá a labdát, ám Sirigu nagyot mentett! A hosszúra nyúlt ráadás 4. percében viszont megszületett a döntés, és a végig nagyon sok helyzetet kidolgozó olaszok nyertek, amikor Politano vette be a jenkik kapuját (1-0)! Az olaszok ezzel ugyan szűken, de egyértelműen megérdemelten nyertek, ezzel együtt hozták a papírformát.

Felkészülési mérkőzés
Olaszország – USA • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Politano (90+4.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!