Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Javier Hernandez búcsút inthet Londonnak

A 30 éves mexikói támadó, Javier Hernandez jelenleg a Premier League-ben szereplő londoni West Ham United csapatának a tagja, ám januárban kölcsönben klubot válthat, legalább is érdeklődő van rá egy másik európai ligából.

Javier Hernandez elhagyhatja a West Ham United (forrás: espn.co.uk)

Javier Hernandez tavaly januárban igazolt a West Ham United csapatához, ám váltotta be feltétlenül a hozzá fűzött reményeket. Londoni klubjában a 30 éves támadó eddig 43 mérkőzésen szerepelt, összesen pedig 10 gólt szerzett, viszont klubja legutóbbi 10 mérkőzésen csupán egy alkalommal volt a kezdőben.

Természetesen a támadó sem elégedett a mostani helyzetével, a nagy múltú török klub, a Besiktas pedig az ESPN FC információi szerint be is jelentkezett Hernandezért, akit januárban kölcsön venne az isztambuli alakulat, majd a 2018-2019-es szezon végeztével adott esetben le is igazolna. A Besiktas elnöke, Fikret Orman minden bizonnyal még ezen a héten Londonba utazik azért, hogy megalapozza a leendő üzletet.

A Besiktas számára nem indult olyan jól a szezon – az isztambuli klub jelenleg a hetedik helyen áll, 12 forduló után 18 pontot szerezve a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

Hernandez kontraktusa egyébiránt 2020 nyaráig tart a West Hamnél, vagyis jelen állás szerint, míg piaci értéke a Transfermarkt becslése alapján 12 millió euró.