Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Méltóképpen kívánjuk ünnepelni a tízéves jubileumot…”

A marokkói Marrákes ad otthont december 10-16-ig a harmadik footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat huszonkét fővel képviselteti magát a vb-n. Sorozatunkban decemberig ábécé sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Egy hollandiai üzleti út alkalmával mutatták be Gelencsér Gábornak a footgolfot. Élete gyökeresen megváltozott. Megalapította az első hazai footgolfklubot, elnöke a három éve bejegyzett Magyar Footgolf Szövetségnek, alapítója a Nemzetközi Footgolf Szövetségnek és harmadik alkalommal tagja a világbajnokság szervezőbizottságának. Ennél talán még fontosabb, hogy a sportágnak köszönhetően megtalálta szerelmét, Vicával pedig már első gyermekük, Alex is megszületett.

“Sikeres kezdeti éveken vagyunk túl. Hogy mást ne mondjak, Kisorosziban rendeztük 2012-ben az első világbajnokságot. De mindig van hova fejlődni, még mindig az út elején járunk” – összegzett Gábor, aki tisztségei mellett játszik is, és az idei magyar ranglistán elfoglalt helyével kvalifikálta magát a decemberi világbajnokságra.

“Exponenciálisan nő a sport ismertsége, népszerűsége. Egyre több pályán footgolfozhatunk, a golfklubok lassan rájönnek, minimális befektetéssel többletbevételhez juthatnak a footgolfosok befogadásával. A közelgő vb-re közel négyszáz játékos érkezik a világ minden pontjáról. A francia szervezők matricás albumot dobtak piacra, amibe a világbajnokság játékosainak fényképét lehet gyűjteni a focihoz hasonlatosan” – engedett bepillantást a sportág fejlődésébe az elnök, aki az első, a második (2016-os, Argentínában rendezett – a szerk.) és az előttünk álló harmadik vb szervezőbizottságába is bekerült.

“Nagy megtiszteltetés, hogy számítanak a szaktudásomra, de talán még nagyobb elismerés Magyarországnak, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a jövőre tízéves sportág folyamatos előretörésében. A hosszútávú cél, hogy a footgolf az olimpiai programba is bekerüljön, de lépésről lépésre kell haladnunk. Még mindig alakul, képződik a sportág, most nyerheti el azt a formáját, amire a későbbiekben lehet alapozni. Átfogó, új szabálykönyv készült a vb-re, már két éve él a világ- és három éve a magyar ranglista. A World Tour sorozatot a Nemzetközi Szövetség felkérésére néhány kollégámmal felkaroltuk, jövőre még profibb, átláthatóbb sorozatot kapnak majd a játékosok.”

A sportág 2009-ben indult világhódító útjára, azaz jövőre jubilál – “Tíz éves lesz a footgolf, amit méltóképpen kívánunk ünnepelni. A világ sportági vezetőit szeretnénk vendégül látni egy világkonferencia keretein belül Magyarországon, ahol az eddigi eredmények mellett a jövőbeni irányt is meg kívánjuk határozni a sportág számára.”

A rengeteg válogatott körüli tennivaló mellett arra is van ideje, hogy játsszon, méghozzá eredményesen, ugyanis alanyi jogon vívta ki a részvételt a közelgő vb-re – “Azt megtapasztalhattam már, hogy nehéz szervezőként egy versenyen pályára lépni, ráadásul most egy egyhetes világeseményről beszélünk. A magyar csapat körüli teendőkből egyre többet vállalnak át mások, mint korábban, ezért remélem, tudok a játékra is összpontosítani. A hölgyek és a szeniorok között dobogóesélyes játékosaink vannak, a csapatversenyben a válogatottat a negyeddöntőbe várom.”

Út Marokkóba cikksorozatunk további részei

1. rész: Ujvári Izabella
2. rész: Dreilinger Andrea
3. rész: Albert László
4. rész: Bacskai Bence
5. rész: Balázsi Csaba 
6. rész: Bíró László

7. rész: Bogár Krisztián
8. rész: Czirbus Tamás

9. rész: Flink János