Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Ez a kiöregedő futballisták tökéletes sportja…”

A marokkói Marrákes ad otthont december 10-16-ig a harmadik footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat huszonkét fővel képviselteti magát a vb-n. Sorozatunkban decemberig ábécé sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Juhár Tamás (jobbról) is utazik a vb-re

A vb-re minden ország legfeljebb három, volt válogatott labdarúgót delegálhat. Magyarországot a 2012-es, első világbajnokság hetedik helyezettje, Juhár Tamás képviseli. A Vasas korábbi, hússzoros válogatott labdarúgója jelenleg szakkomentátorként dolgozik a DIGI Sportnál. Visszavonulása után a szintén korábbi válogatott védővel, Fehér Csabával azon tanakodtak, miben tudnának továbbra is versenyezni egymással és másokkal. Megdöbbentő volt az első választásuk – “Sakkozni kezdtünk. Nem is lett volna rossz, csak hiányzott nekünk a mozgás és a labda. Ezt viszont tálcán kínálta a footgolf 2012-ben. Gelencsér Gábor jóvoltából szereztünk a sportról tudomást, ami azonnal bevonzott minket. Ez a kiöregedő futballisták tökéletes versenysportja. Mi más kellene még? Ott a labda, gyönyörű a táj, csend van, csak a madarak csiripelnek és nincsenek zavaró körülmények. Ez nem csapatverseny és nincs bíró, mégis egymás ellen versenyezhetünk.”

Pár játékot követően máris az első, magyarországi világbajnokságon találták magukat, ahol Csaba harmadik, Tamás hetedik lett – “Akkor is úgy éreztem és most is, hogy nagyszerű érzés volt egy fiatal sportág első nagy nemzetközi versenyén az élmezőnyben zárni, ráadásául Csaba a dobogóra is állhatott. Hogy most odaérek-e a felnőtt férfi mezőnyben a top tízbe? Kizárt. Rengeteget fejlődött a sportág szerencsére, ez szinte már teljesen más, mint hat évvel ezelőtt.”

Tamás időbeosztása nem igazán engedi, hogy rendszeresen footgolfozzon, ha igen, akkor is jobban szeret pár barátjával játszani egyet a csöndes golfpályán kikapcsolódni, mint valamelyik versenyen elindulni. A sportcsatornánál betöltött szakkomentátori szerep mellett pedig a hobbi kategóriából nem is tud kilépni a footgolf, de most azért ő is több időt tölt golfpályákon Marokkóra készülve – “A vb-re lendülök majd csúcsformába, hogy ez mire lesz elég, nem tudom. Volt szerencsém játszani a szlovákok elleni idegenbeli felkészülési mérkőzésen, és nem is ment rosszul a játék. A vb persze más lesz, az idegek harcáról szól majd minden és hogy ki bírja végig koncentráltan, fizikálisan is végig a hetet. Meglepődnék, ha valamelyik nagy esélyes nyerne, szerintem nagy bukások várhatóak.”

Út Marokkóba cikksorozatunk további részei

1. rész: Ujvári Izabella
2. rész: Dreilinger Andrea
3. rész: Albert László
4. rész: Bacskai Bence
5. rész: Balázsi Csaba 
6. rész: Bíró László

7. rész: Bogár Krisztián
8. rész: Czirbus Tamás

9. rész: Flink János
10. rész: Gelencsér Gábor
11. rész: Hinora Ferenc