Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Minden idők egyik legsikeresebb klubfutballistája újabb elsőségre hajt

Szombat este rendezik a visszavágóját a Libertadores-kupa 2018-as fináléjának a River Plate és a Boca Juniors között, utóbbi színeiben pedig újabb trófeáért küzdhet a rutinos Carlos Tévez, aki immár a valaha volt egyik legeredményesebb játékosok közé tartozik klub szinten, de ugyanolyan szerény, mint fiatalon…

(Fotó: Reuters)

A 34 esztendős Carlos Tévez pályafutása során nevelőegyesülete, a Boca Juniors mellett a brazil Corinthians, valamint Európában a West Ham United, a Manchester United, a Manchester City és a Juventus csapataiban szerepelt, valamint két újabb hazai turnus közt Kínában is megfordult, s mindent egybevetve 26 trófeát nyert pályafutása során, melynél többre csak néhányan, például Lionel Messi volt képes a labdarúgás történetében.

A rutinos klasszis a fontos meccsekre elvesztette helyét csapata kezdőjében, de a kispadról rendszerint számolnak még mindig csupa szív, robbanékony játékával, és maga Tévez sem veszi zokon a padoztatást.

“Amikor megkérdezik, hogy mérges vagyok-e, amiért nem játszom, csak azt tudom mondani, hogy a csapat sikere a legfontosabb. 26 címem van és mindegyiket odaadnám a csapatom győzelméért. Óriási ez a döntő, aki az egyik vagy a másik csapatban nevelkedett, pontosan tudja, hogy ez a világ legnagyobb fináléja számunkra, senkinek nincs szüksége pluszmotivációra, elég csak az ellenfélre nézni.”

A Bocának a hazai döntetlen után az ősi rivális otthonában győzve kéne elhódítania a legrangosabb Dél-amerikai nemzetközi sorozat serlegét, a csapat szurkolói pedig azt remélik, hogy megismétlődhet a 2004-es Libertadores-kupa elődöntő, amikor a 88. percben az akkor mindössze 20 éves “Carlitos” szerezte a csapat győztes gólját a Monumentalban.

A finálé visszavágóját szombat este 21 órától rendezik a River Plate stadionjában.