Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Napoli botlott a sereghajtó ellen – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 13. fordulójának vasárnap délutáni programjában nem rendeztek kiemelkedő rangadót, több élmezőnybeli vagy azt üldöző csapat is papíron kötelező győzelem előtt állt…

Napoli – Chievo 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Némileg tartalékos összeállításban, de jelentős mezőnyfölényben a Napoli tehetetlen volt az idei szezonban immár a harmadik különböző edzővel próbálkozó Chievo ellen, amely kispadján Domenico Di Carlo bravúros pontszerzéssel debütált, Ancelottiék pedig nem éppen jó szájízzel hangolódtak a sorsdöntő BL-csatára, ráadásul már 8 pontra nőtt hátrányuk az éllovas Juventus mögött.

 

Bologna – Fiorentina 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Nem látott gólt a nagy érdemű Bolognában sem, ahol a Fiorentina lépett pályára esélyesként, Filippo Inzaghi tanítványai azonban mindvégig kifogástalanul végezték az elhárítást, és Nagy Ádám nélkül is egy pontot otthon tudtak tartani.

Empoli – Atalanta 3-2 (1-2)
Gólszerzők: La Gumina (42.), Masiello (77. – öngól), Silvestre (90+2.) ill. Freuler (33.), Hateboer (40.)
Kiállítva:ill. Ilicic (84.)

A bergamóiak sorozatbeli ötödik sikerük reményében látogattak az elmúlt hetekben ugyancsak jó formát mutató Empoli otthonába, és jól is indult az összecsapás a Gasperini-legénység számára, 40 perc után már kettővel mentek. Az Empoli büntetőt hibázott, de a fiatal játékosa jóvoltából még a szünet előtt meg tudta kezdeni a felzárkózást, és végül a hajrában a fordítást is ki tudták harcolni, amikor Ilicic kiállítása miatt már emberelőnyben futballoztak.

Parma – Sassuolo 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Gervinho (6.), Bruno Alves (25.) ill. Babacar (33. – büntetőből)

A 12:30-as találkozón már az első bő félóra alatt kialakult a végeredmény, a két várakozáson felül teljesítő kis csapat csörtéjéből a negyedosztályú száműzetést követően visszatérő Parma jött ki jobban, miután az idényben ötödször eredményes Gervinho és a veterán Bruno Alves egyaránt egy-egy kipattanóból volt eredményes, erre pedig a Sassuolo csupán egyszer tudott válaszolni a 11-es pontról. Az egykori nemzetközi kupa-győztes Parma csapata újra európai kupaindulást érő helyre került, hiszen már hatodik a táblázaton.

 

A forduló hátralévő mérkőzései

Ma 18:00 Lazio – AC Milan
Ma 20:30 Genoa – Sampdoria
Hétfő 20:30 Cagliari – Torino

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye