Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A magas fizetésekben a Barcelona a rekorder

Újabb rekordot döntött meg a Barcelona, ám most nem a futballpályán. A Sporting Intelligence kutatása alapján ugyanis a katalán gárda fizeti a legtöbb átlagfizetést a játékosainak. 

Forrás: msn.com

A Barcelona ez első olyan klub a futball történetében, ahol a csapat játékosainak éves átlagfizetése eléri a 11 millió fontot. A katalán gárda labdarúgói pontosan 11,800,768  millió fontot keresnek, és ebben még nincsenek benne a bónuszok, és a prémiumok. A Barcelonánál az átlagos alapfizetés az előző idényhez képest harmadával emelkedett, aminek az egyik oka Lionel Messi új szerződése lehet, aki már évente több mint 50 millió fontot keres, de az újonnan érkezők, mint például Phillippe Coutinho fizetése is megdobja ezt a számot, ahogy Gerard Pique, Sergi Roberto, Samuel Umtiti, vagy Sergio Busquets szerződéshosszabbítása is.

A második helyen ezen a listán a Real Madrid áll, ahol a játékosok átlagosan több mint 10,5 millió fontot keresnek. Őket két NBA csapat, az Oklahoma City és a Golden State Warriors követi a harmadik és negyedik helyen.

A Premier League-ből a Manchester United költ a legtöbbet fizetésekre, és a 10. helyen állnak a listán, míg a Serie A-ban a Juventus, akik Cristiano Ronaldo megvásárlása után a 32. helyre ugrottak fel.