Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európába hozhatják a Libertadores-kupa döntőjét!

Miután az elmúlt hétvégén szurkolói rendbontás és/vagy a rendőri biztosítás hiányában nem tudták lebonyolítani az eredeti helyszínén, a River Plate Buenos airesi otthonában a Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját, váratlan felajánlás érkezett a helyszínt illetően az öreg kontinensről..

Az olaszországi Genova városi tanácsa felajánlotta a Dél-amerikai labdarúgó-szövetségnek (CONMEBOL), hogy játsszák a Genoa és a Sampdoria otthonául szolgáló, Stadio Luigi Ferrarisban a finálé visszavágóját, mondván hogy annak idején a 20. század első éveiben mindkét csapatot genovai kivándorlók alapították, s a Boca Juniors egyik beceneve a mai napig “Xeneizes” (genovaiak).

„Büszkén látnánk vendégül önöket, bizonyos szempontból az első otthonukban. Lehetőséget teremtene arra, hogy megújítsuk a mély barátságot, amely történelmileg összeköt minket” – áll Stefano Anzalone közleményében.

Bizonyára az európai szurkolók számára óriási lehetőség lenne egy ilyen mérkőzést elérhető közelségben megnézni, de a fair play szellemében nem biztos, hogy túl jó megoldás lenne elvenni a River Plate csapatától a pályaválasztás jogát, még akkor sem, ha az eredeti időpontban éppen az ő szurkolóinak butasága miatt nem tudták megrendezni a visszavágót.

A CONMEBOL várhatóan a keddi, paraguayi ülésén fog dönteni a finálé visszavágójának időpontjáról – és helyszínéről.