Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: az AS Romát legyőzve csoportelsőként jutott tovább a Real Madrid – videóval

A nem túl izgalmas első félidőt egy sokkal jobb második követte, a mérkőzés végén pedig a Real Madrid örülhetett. Az első kapott gól után összeomlott az egyébként sem jó formában lévő AS Roma, és már nem tudtak innen felállni. Azonban nem búslakodhatnak sokáig, hiszen a vereség ellenére is megvan nekik a továbbjutás, igaz, csak a második helyen, míg a királyi gárda már biztosan csoportelső. 

Forrás: uefa.com

Eseménytelenül telt az AS Roma és a Real Madrid találkozójának eleje. Az első nagyobb helyzetre egészen a 20. percig kellett várni, ekkor Luka Modric megpattant lövését kellett védenie Olsennek. Nem volt igazán egyik csapat sem fölényben, bár a Roma valamennyivel veszélyesebb volt a kapura. Először a 34. percben kerültek közel a gólhoz, amikor az össze-vissza pattogó labdát végül Schick lőtte el, de Courtois bravúrral védett. Két perccel később Kroos próbálkozott, de voltak már ennél jobb tekerései is a németnek, így Olsen könnyedén fogta a labdát. A legnagyobb helyzet a játékrész lefújása előtt érkezett, amikor Zaniolo passzolt a teljesen üresen érkező Ünder elé, ám a török játékos a kapu felé lőtte a labdát közvetlen közelről.

A második félidő viszont az első ellentéte volt, mivel nagyon eseménydúsan indult. A 47. percben meg is szerezte a vezetést a Real Madrid, amikor Olsen kirúgását Bale fülelte le, és egyedül mehetett a labdával a kapu elé, amit végül be is lőtt. A Roma szinte rögtön egyenlíthetett volna a 49. percben, amikor Zaniolo jutott szabad területhez a tizenhatoson belül, megszerezte a kipattanót, de Courtois védeni tudta a kapu bal alsó sarkába tartó lövést. Az 50. percben pedig Bale duplázhatott volna, amikor egyedül futhatott a kapu felé, de a labdát végül belelőtte a kapusba. Végül csak összejött a Realnak a gól az 59. percben, egy nagyon szép összjáték után. Bale ívelte be középre a labdát, amit Benzema fejelt Lucas Vazquez elé, a spanyol pedig kapusból lőtt a hálóba. A gól feltüzelte a királyiakat, és sorban jöttek a helyzetek. A 65. percben álltak a legközelebb a gólhoz, amikor Benzema lövését kellett védenie Olsennek. A végére azonban Real Madrid is visszavett a tempóból, és inkább próbálták eldugni a labdát. Nagyobb helyzet már egyik oldalon sem történt, így a királyi gárda győzelemmel biztosította be az első helyét a csoportban.

AS Roma – Real Madrid: 0-2 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma) Vezette: Clément Turpin (francia)
Gólszerzők: – ill. Bale (47.), Lucas Vazquez (59.)
Sárga lap: Zaniolo (42.) ill. Modric (21.)
Kiállítás: – ill. –

AS Roma: Olsen, Kolarov, Fazio, Manolas, Florenzi, Cristante, N’Zonzi (Coric, 64.), Zaniolo (Karsdorp, 69.) , Ünder, El Shaarawy (Kluivert, 22.), Schick. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Llorente, Modric (Valverde, 81.), Kroos, Lucas Vazquez, Bale (Asensio, 84.), Benzema (Mariano, 77.). Vezetőedző: Santiago Solari

A G-csoport állása: 

https://www.youtube.com/watch?v=MZ8wTURbwuU