Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Megvan a dortmundi-robbantás kivitelezőjének a büntetése…

Ítéletet hirdetett a bíródás, a bíróság a Dortmund labdarúgócsapatát ért merénylet kapcsán,melyet még 2017. április 11-én Sergej W. követett el. Az ügyészség életfogytig tartó börtönbüntetést kért, melyből végül nem lett semmi.

Sergej W., a 29 éves elkövető

Az elkövető elleni vád 28 rendbeli gyilkossági kísérletért és robbanás okozása volt, melynek elkövetéséért Carsten Dombert főügyész életfogytig tartó büntetést kért. A csapatbusz mellett felrobbantott bomba egyébként szerencsére halálos áldozattal nem járt, “csupán” Marc Bartra és egy rendőr sérült meg komolyabban, másokon “csak” üveg okozta kisebb vágások keletkeztek.

A 29 esztendős Sergej W. mindvégig tagadta az emberölési kísérlet vádját, ellenben a bizonyítékok ismeretében elismerte, hogy a merényletet kitervelte, és kivitelezte. Elmondta azt is, hogy ezzel szerette volna a Dortmund tőzsdei árfolyamát csökkenteni, melyből profitálhatott volna anyagilag. A merénylet ötletét pedig a 2015-ös párizsi terrortámadás adta, azóta érlelődött benne.  Ennek tükrében védőügyvédje enyhébb büntetést kért, melyet a bíróság jóvá is hagyott, és végül 14 év szabadságvesztést hirdetett.

Érdekesség, hogy a csapatbuszon tartózkodó 18 játékos közül már csak heten állnak a klub alkalmazásában, a többiek azóta távoztak. A tárgyaláson nekik is meg kellett jelenni, a Mönchengladbach játékosa Matthias Ginter például könnyek közepette lépett a tárgyalóterembe…

Az AFP arról ír, hogy Sergej W. terve egy akár 500 ezer eurós profitot is teremthetett volna a számára, amennyiben nem bukik le, és sikeresen kivitelezi tervét.