Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A tavalyi rekordját is megdöntené a Manchester City

Az elmúlt szezonban a Manchester City a Premier League történetének első csapataként a 100 pontos határt átlépve nyerte meg az angol bajnokságot, és Pep Guardiola legénysége a szerzett pontok arányait tekintve idén sem marad el sokkal az elmúlt évi egyedülálló teljesítménytől…

A Manchester City csapata a 2017-2018-as szezon 38 fordulója alatt összesen 14 pontot veszített, a jelenlegi kiírásban a 20 csapatos mezőny 15 klubja már több mint 14 pontot bukott el, köztük a városi rivális Manchester United együttese is.

A bajnokság első 13 fordulóját követően a City tavaly kettővel több pontot szerzett és kettővel több gólt rúgott a mostaninál, ráadásul egy éve ilyenkor 8 ponttal előzte meg a második helyezettet, ezúttal a hozzájuk hasonlóan a veretlen Liverpool csupán két pont lemaradásból követi őket. Ugyanakkor a jelenleg futó kiírás során hárommal kevesebb gólt kaptak a tavaly ilyenkor helyzethez képest, s az öt kapott góljukból kettőt büntetőből szenvedtek csak el.

Guardiola együttese 13 mérkőzés alatt 40 gólt szerzett, s miközben az üldöző Pool csupán két találkozón szerzett három gólt, addig a City négyet lőtt a West Ham Unitednek, ötöt a Cardiff és a Burnley csapatainak, míg a Huddersfield és a Southampton ellen egyaránt gurított egy-egy hatost.

A 2004-2005-ös szezonban José Mourinho irányításával bajnoki címet nyerő Chelsea a 38 forduló alatt mindössze 15 gólt szenvedett el, melyre most a Manchester City veszélyes lehet, miközben a londoni “Kékek” abban az év “csak” 72 gólt szereztek, melyet bizonyára jócskán túl fognak most szárnyalni Sterlingék.