Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: négyet vágott a Chelsea; Bajban a Sevilla

Volt itt tegnap magyaros derbi, illetve egy nagyon sima londoni győzelem a MOL Vidi csoportjában. Valóban erősen kérdőjeles néha az Európa-liga színvonala, de az izgalom itt is garantált.

J csoport
A török outsider, vagyis az Akhisar legyőzésével a Krasznodar ismét megmutatta, hogy tilos lebecsülni az orosz klubfutballt. A krasznodariak magabiztosan vezetik a csoportot, és óriási meglepetés lenne, ha mégse jutnának tovább. A Belgiumban meglepetésre kikapó Sevillat beérte pontszámban a Liege, így óriási ki-ki meccsekre számíthatunk az utolsó játéknapon decemberben.

Krasznodar – Akhisar Belediye 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Gazinszkij (49. perc), Ari (57.), ill. Serginho (24.)

Standard Liege – Sevilla 1-0 (0-0)
Gólszerző: Djenepo (62. perc), ill.

K csoport
Pofonegyszerű a helyzet ebben a kvartettben. A Dinamo Kijev Kádár Tamással a soraiban legyőzte a Kleinheisler Lászlóval felálló Asztanat. Az ukrán rekordbajnok ezzel be is biztosította továbbjutását. Ellenben a kazahok is örülhetnek a vereség ellenére, bár őket még egy bakugrással megelőzheti az utolsó pillanatban feléledő Rennes. A Stade ugyanis ha szűken is, de a korábbi Lyon-tehetség Clement Grenier góljával kiharcolta a győzelmet Csehországban. Remek és izgalmas csatának ígérkezik tehát az utolsó körös Rennes – Asztana derbi.

FK Asztana – Dinamo Kijev 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Verbic (29. perc)

Jablonec – Stade Rennes 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Grenier (55. perc)

L csoport
A Vidi sajnálatos vereségéről már írtunk a boriszovi fagyban, ám valóban nem szabad kétségbeesnünk, még ha egy döntetlen kedvezőbb is lett volna. A fehérváriak abban bízhatnak, a Chelsea elleni utolsó meccsen a londoniak tényleg csak a tartalékokkal állnak ki. A BATE győzelme ugyanis még a PAOK-nak is reménysugarat adott, akik a csoport utolsójaként szenvednek.

Chelsea – PAOK 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Giroud (27., 37. perc), Hudson-Odoi (60.), Morata (78.), ill.

BATE – MOL Vidi FC 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Signevics (22. perc), Ivanic (85.), ill.