Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gattuso a naptárat kritizálta

Az AC Milan hátrányból fordítva aratott biztos győzelmet az Európa-liga legutóbbi játéknapján csütörtök este most pedig már a vasárnap déli (!) bajnokira készülnek, amit alaposan szóvá is tett az egykor a Rossoneri kőkemény középpályásaként elhíresült vezetőedző…

Gennaro Gattuso játékosként több mint egy évtizeden át szolgálta az AC Milan csapatát, vezetőedzőként pedig immár egy éve ül a gárda kispadján, és stílusát ismerve mindig is köztudott volt, hogy nem egy kezes bárány, és ha csapatát bármilyen – vélt vagy valós – sérelem éri, nem szokta véka alá rejteni a véleményét. Ezúttal sem tette a Milan TV-nek adott interjúban:

“Számomra teljesen abszurd, hogy csütörtökön 18:55-től játszunk mérkőzést, majd megkapjuk a vasárnapi legelső összecsapást. Nem akarok vihart kavarni, de egyszerűen nem értem, hogy miért így alakították ki a menetrendet. Semmi gond, ezzel együtt is nyerni szeretnénk vasárnap a Parma ellen.”

A vasárnap 12:30-as Milan-Parma mérkőzés már csak a régi időket tekintve is izgalmas párosításnak tűnik, és ezúttal is az lehet, hiszen a két csapatot mindössze két pont választja el egymástól a Serie A tabellájának ötödik és hatodik helyén.

Aznap egyébként 15 órától három másik mérkőzést rendeznek, melyek bármelyike helyett elférhetett volna az AC Milan találkozója, hogy annyival is többet tudjanak pihenni az Európa-liga fellépés után Gattusóék, viszont 18:00-tól játszik az El-ben szintén érdekelt Lazio, amely ráadásul csütörtökön még később kezdett és ráadásul idegenben, míg a 20:30-as fő műsoridőbe érthető módon a Roma-Inter rangadó került.