Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC: Vida Kristopher újabb találata ellenére pontvesztés a ráadásban – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 17., 2018-as utolsó előtti fordulójában szombat délután az FC DAC 1904 csapata komoly élmezőnybeli rangadón látogatott a Zsolna otthonába…

(Fotó: fcdac.sk)

A mérkőzés előtt a Dunaszerdahely csapata egy ponttal előzte meg a második helyen mai ellenfelét, tehát nagy eséllyel az őszi ezüstérmes pozíció múlott a zsolnai rangadón. A DAC első lehetőségére mindössze öt percet kellett várnunk, egy hazai labdavesztést követően Kalmár Zsolt veszélyeztetett. Ezt a helyzetet leszámítva a vendéglátók uralták a találkozót, rendszerint a zsolnai lábakon vándorolt a játékszer, és Jedlicka kapusnak több alkalommal is komoly védést bemutatva kellett megóvnia hálóját a góltól, egyszer pedig a felső lécet találták el. Félóra elteltével Vida Máté bátor átlövése kerülte el a hazai kaput, Kalmár megindulását követő lövésénél pedig az ellenfél portása volt a helyén, ám öt perccel a szünet előtt Vakoun Issouf Bayo fejezett be góllal egy szépen megjátszott akciót. Sajnos, nem örülhettünk sokáig, három percre rá egy bal oldali támadást góllal fejeztek be a hazaiak, így 1-1-gyel mehettek a csapatok a félidőre. A második felvonás DAC-helyzettel kezdődött: Vida Kristopher bejátszása után Bayo a kapus ölébe fejelte a labdát, nem sokkal később azonban a magyar gólfelelős maga már eredményes tudott lenni az idényben már nyolcadik alkalommal, miután a Zsolna-specialista ismét lecsapott. Természetesen ezt követően az ellenfél helyzetei következtek, a zsolnaiak igyekeztek fokozni az iramot az egyenlítés érdekében, ám nyomásuk ellenére a DAC előtt is adódtak újabb lehetőségek az előny növelésére, Vida Kristopher második gólját is belőhette volna, azonban fölé durrantott. A kimaradt helyzet megbosszulta magát, ugyanis a végsőkig kitartóan rohamozó házigazda a 94. percben egy fejessel kiegyenlített és egy pontot meg tudott menteni, így megmaradt az eddigi különbség a csapatok közt. Eközben az éllovas Slovan egy fölényes győzelemmel tovább növelte vezetését a tabella legtetején, Holman Dávid kezdőként 84 percet játszott soraikban.

MSK Zilina – FC DAC 1904 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Skvarka (43.), Balaj (90+4.) ill. Bayo (40.), Vida K. (54.)

FC DAC 1904: Jedlicka – Satka, Huk, Kone, Davis – Herc, Vida M., Kalmár – Vida K., Bayo (Tretyakov 78.), Divkovic (Kostrna 85.). Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A forduló eredményei

Trencin – Slovan Bratislava 0-3
Michalovce – Zlate Moravce 3-0
Nitra – Senica 1-0
Podbrezova – Sered 1-1
Zilina – FC DAC 1904 2-2
Ruzomberok – Spartak Trnava később

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye