Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aranylabda 2018: 10 év után megtört a Messi-Ronaldo uralom!

A párizsi gálán a legjobb férfi játékos mellett a legjobb női futballistát és a legjobb fiatal labdarúgót is megválasztották. A France Football által létrehozott Aranylabdát ezúttal is az újságírók szavazatai döntötték el.

Kihirdette párizsi díjátadóján a France Football szaklap a 2018-as Aranylabda-szavazás győztesét. A rangos elismerést ezúttal nem nagy meglepetésre a  horvát Luka Modric kapta aki ezzel az Aranylabda mellett az oroszországi világbajnokság legjobb játékosának járó Aranylabdát valamint a BL legjobb játékosának járó díjat is bezsebelte az idén. Ő az első horvát játékos, aki elhódította ezt a díjat.

Modrics idén harmadjára is elhódította a Real Madriddal a Bajnokok Ligája trófeáját, valamint a horvátokkal az oroszországi világbajnokságon egészen a döntőig menetelt, ahol végül a franciákkal szemben alulmaradtak a horvátok.

A horvát mögött az előző Aranylabda győztese a portugál Cristiano Ronaldo végzett aki az idén a Juventushoz igazolt a királyi gárdától, az Aranylabda szavazás harmadik helyezettje a francia Antonie Griezmann lett, aki világbajnok lett idén a franciákkal.

A legjobb fiatalnak járó Kopa-trófeát a PSG és a francia válogatott üdvöskéje Kylian Mbappé kapta.