Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan az új amerikai kapitány – hivatalos

Bejelentették, hogy ki lesz az amerikai válogatott új szövetségi kapitánya, amely pozícióval a közelmúltban hírbe hozták a Real Madridtól távozó vezetőedzőt is, végül egy hazai jelölt mellett döntöttek…

A választás végül az öt éve az MLS-ben szereplő Columbus Crew csapatát irányító Greg Berhalterre esett, aki a maga 45 életévével az amerikai válogatott történetének valaha volt második legfiatalabb edzője lett.

„Gregg olyan típusú edző, aki folyamatosan képezi magát, így próbál meg minden nappal jobb edzővé válni, ami mindenkori csapatának is hasznára válik” – árulta el az amerikai szövetség (USSF) ügyvezetője, Earnie Stewart, aki szerint hosszú utat jártak be, mire meghozták a döntést.

Az idei világbajnokságra való sikertelen kijutás után Bruce Arena tavaly novemberben távozott az amerikai válogatott kispadjáról, helyét mostanáig ideiglenesen korábbi segítője, Dave Sarachan foglalta el, akivel három győzelem és négy döntetlen mellett ötször szenvedett vereséget a válogatott, miközben 23 újoncot avattak.

Berhalter annak idején játékosként 1994 és 2006 között játékosként 44 alkalommal húzhatta magára a válogatott mezét, miközben részt vett a 2002-es és a 2006-os világbajnokságon.