Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a hajrában harcolta ki a sikert a Napoli – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 14. fordulójának zárómérkőzését hétfő este rendezték Bergamóban a várakozáson aluli rajtot követően felkapaszkodóban lévő Atalanta és a leginkább immár “csak” a második helyért küzdő Napoli között.

Az előzetesen esélyesebbnek tartott Napoli gyakorlatilag az első akcióját góllal fejezte be, a második percben Insigne kapu elé tett labdáját követően Fabian Ruiz talált be közelről az ellenfél hálójába. Biztosan őrizte egygólos előnyét a vendég alakulat, mígnem a második félidő elején egy jókora kapu előtti kavarodás során a korábban a Napoliban is megforduló Duvan Zapata egyenlítette ki a találkozó állását az ötösről értékesített lecsorgó labdából. Úgy tűnt, hogy döntetlennel fog véget érni a mérkőzés, és mindkét csapat megelégszik az egyébként semmire sem jó egy-egy ponttal, ám öt perccel a rendes játékidő vége előtt Arkadiusz Milik egy pazar labdaátvételt követően védhetetlenül vágta be Mario Rui bejátszását, ezzel a Napoli mindhárom pontot begyűjtötte északi látogatása alkalmával.

Atalanta – Napoli 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Zapata (56.) ill. Fabian Ruiz (2.), Milik (85.)

A forduló eredményei

SPAL – Empoli 2-2
Fiorentina – Juventus 0-3
Sampdoria – Bologna 4-1
AC Milan – Parma 2-1
Frosinone – Cagliari 1-1
Sassuolo – Udinese 0-0
Torino – Genoa 2-1
Chievo – Lazio 1-1
AS Roma – Inter  2-2
Atalanta – Napoli 1-2

A Juventus Firenzében sem talált legyőzőre, üldözői közt a Napoli előnye nőtt az Interrel szemben. Az AC Milan hátrányból kiharcolt győzelmével megelőzte a sereghajtó ellen pontokat hullajtó Laziót a negyedik helyen, míg a Torino az AS Roma elé került a hatodik helyen. Köszönhetően annak, hogy a mérkőzések fele döntetlennel ért véget, jelentős változások nem történtek a Serie A tabelláján az elmúlt forduló alatt.

A hétvégi folytatás előtt keddtől csütörtökig a kisebb Serie A-s és bizonyos alacsonyabb osztályú klubok a Coppa Italia 4. fordulójában lépnek pályára, melyet a tavalyi bajnokság első nyolc helyezettje automatikusan a legjobb 16 között kezd majd.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye