Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: debreceni továbbjutás a Magyar Kupában

Fél évvel ezelőtt még a bajnokságban találkoztak egymással a csapatok, de idén már csak a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában futhattak össze, hiszen a Vasas az előző idény végeztével elbúcsúzott az NB I-től. Az idei szezonban már egy edzőváltáson átestek az angyalföldiek, s mióta Szanyó Károly irányítja a piros-kékeket két meccsből két sikert könyvelhettek el. A Loki hétvégén két nyeretlen bajnoki után egy idegenbeli győzelemmel javíthatott őszi teljesítményén. Ami közös a két meccsben közös, a Vasas mostanra mini MTK lett, hiszen például a mai kezdőcsapatból Talabér, Hajdú, Hinora, Szatmári és Balajti is egykor a kék-fehéreknél játszott.

Szanyó Károlyról már kevesen mondják meg, hogy egykor egy fél évig a DVSC piros-fehér szerelését is hordta, hiszen a 1997-98-as idényben tavasszal a Cívis városban rúgta a bőrt. Hat NB I-es bajnokin két gólig jutott abban az idényben, mikor a lila-fehérek megnyerték utolsó bajnoki címüket, ő pedig ősszel 13/5-ös mérleggel zárt. Majd ismét egy év Újpest, egy év Ausztria (SV Ried), fél év Izrael (Irony Kirjat Ata) után Győr (két és fél év), ismét fél év Újpest végül egy idény a Vasasnál, majd visszavonult. A mai kezdőcsapatból Balajti Ádám töltött el egy rövid időt a Debrecennél, míg a túloldalon senki az ellenfélnél. Mindkét edző kicsit tartalékolt a hétvégi bajnokira (szebben fogalmazva pár új fiúnak adott lehetőséget), az NB I-es Lokinál Kosicky, Kinyik, Mészáros, Barna, Jovanovic, Nagy Kevin, Damásdi egyaránt nem volt tagja a hétvégi kezdőcsapatnak.

Az első negyedórában óriási Loki fölény alakult ki, a Vasas alig tudta elhagyni a saját kapujának előterét. Majd az ifjú Vasas focista Kovács Milán lőtt a tizenhatos előteréből épp a kapu mellé. A 18.percben Barna lövése megpattant egy védőn, de Bősz Levente védett. Majd jobbára mezőnyfoci volt, s mikor már mindenki elkönyvelte, hogy a szünetben döntetlen lesz az állás, a bíró befújt egy büntetőt. A tizenegyesre letett labda mögé Bódi Ádám állt, aki magabiztosan értékesítette azt. Így a félidőben 1-0-ra a debreceniek vezettek.

Az 57.percben Talabér szabadrúgása alig kerülte el a kaput. Az 59.percben Király került helyzetbe, de Kosicky védett. A levegőben lógott ekkor a Vasas egyenlítő találata. Amely a 61.percben be is következett. Király a tizenhatos előtt szerzett labdával iramodott a debreceni kapu felé, majd magabiztosan a jobbal kilőtte az alsó sarkot. A 71.percben ismét a Lokinál volt az előny! Bódi legurított szabadrúgása után Jovanovic nagy erővel lőtt kapura, a labda megpattant egy hazai játékoson, így Bősznek nem volt esélye a védésre. A 85.percben egy fiatal ifjú első tétmeccsen ölthette magára a Vasas mezét, hiszen Nagy Zoárd is beállhatott. Nem sokkal korábban Rétyi Róbert lépett pályára, aki szintén fiatal, de már harmadszor tehette meg angyalföldi felszerelésben. A 92.percben Szilágyi Zoltán megkapta második sárga lapját, így ő egy perccel korábban kezdhette el folyatni a meleg vizet. Szőts Gergely ugyanis a 93.minutumban lefújta az összecsapást, melyet a Debrecen nyert, s jutott tovább a Magyar Kupa következő körébe.

Vasas – Debrecen 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Király (61.p) ill. Bódi (11-esből 44.p), Jovanovic (71.p)
Sárga lapok: Kovács M. (73.p), Szilágyi (80.p) ill. Pávkovics (63.p), Avdijaj (91.p)
Kiállítva: Szilágyi (92.p)

Vasas: Bősz – Szivacski, Talabér, Szilágyi, Hajdú (Borbély 57.p) – Király, Kovács M. – Hinora, Szatmári, Murka (Rétyi 77.p) – Balajti. vezetőedző: Szanyó Károly
DVSC: Košický – Kinyik, Pávkovics, Mészáros N., Barna Sz. – Bódi, Jovanović (Nagy Z. 85.p), Haris, Nagy K. (Szécsi 70.p) – Damásdi (Varga K. 58.p), Takács T (Avdijaj 58.p) vezetőedző: Herczeg András