Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világbajnok edző ülhet le a kolumbiai válogatott padjára – sajtóhír

Hamarosan pont kerülhet annak az ügynek a végére, hogy ki veszi át a kolumbiai válogatott megüresedett szövetségi kapitányi posztját, a legutóbbi világbajnokság óta kapitány nélküli Dél-amerikai válogatott élére világbajnok mestert készülnek kinevezni…

Az ESPN Brazil értesülései szerint a kolumbiai labdarúgó-szövetség a rutinos Luiz Felipe Scolarit készül kinevezni szövetségi kapitánynak, amely poszt betöltetlen Jose Pekerman világbajnokságot követő távozása óta.

A 70 éves brazil tréner pályafutása során két ízben is irányította hazája nemzeti válogatottját, az első volt a sikeresebb, hiszen 2002-ben vb-címet nyert Brazíliával, második regnálása alatt 2013-ban egy Konföderációs-kupa siker jött össze nekik. Scolari emellett 2004-ben Eb-döntőbe vezette a portugál válogatottat, míg a 2008-2009-es idényben a Chelsea menedzsere volt.

Scolari az elmúlt idényben a brazil bajnokságot megnyerő Palmeiras mestere volt, amely viszont a Libertadores-kupában az elődöntőben főhajtásra kényszerült a Boca Juniors ellen.