Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: a Vidi és a Paks továbbment, míg az MTK kiesett!

A Magyar Kupa legjobb 32 csapatának mezőnyében ma délután pályán volt a Vidi, az MTK, és a Paks is. A három élvonalbeli klub közül kettő továbbment, azonban a fővárosi klub a harmadosztályú Ajka otthonában esett ki! A Vidi Budafokon nyert, míg a Paks a Siófok otthonában tizenegyespárbajt követően jutott be a nyolcaddöntőbe!

Nego (balra) kezdte a gólgyártást, majd Scsepovics (jobbra) döntötte el a Vidi javára a továbbjutás sorsát! (forrás: molvidi.hu)

A Magyar Kupa legjobb 32 csapata között a mai délután folyamán három élvonalbeli klub is pályára lépett, mindhárom NBI-es csapat idegenben tette ezt.

A bajnoki címvédő Vidi együttese a Budafok otthonában lépett pályára, természetesen toronymagas esélyesként.

A vendég székesfehérvári együttes igencsak korán, a 6. percben előnybe került Nego révén, aki Hangya beemelt labdáját kapásból 11 méterről vágta a kapuba (0-1)! A félidő hajrájában viszont jött az egyenlítés! A 44. percben Oláh a hazaiak szögletét követően kotorta kapuba a labdát (1-1)!

A fordulást követően egy darabig kellett várni ahhoz, hogy újabb gól szülessen. A hajrá előtt nem túl sokkal, a 79. percben került előnybe újra a Vidi, amikor Scsepovics becsúszva lőtte be a labdát (1-2)! Pár perccel korábban, a 73. minutumban már betalált a Vidi, méghozzá Hodzic részéről ollózva, de szabálytalanság előzte meg ezt a gólt, így az érvényes volt. Viszont ugye a vendégek így is meg tudták nyerni a meccset, a papírformát érvényesítve jutottak be így a nyolcaddöntőbe, azaz a legjobb 16 mezőnyébe a Magyar Kupa küzdelmeiben!

Magyar Kupa, a legjobb 32 között
Budafok (II.) – Vidi • 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Oláh (44.), ill. Nego (6.), Scsepovics (79.)


A fenti meccsel egyidejűleg a harmadosztályú Ajka otthonában az élvonalbeli MTK vendégszerepelt. A vendégek korán be is találtak, ugyanis Kanta a 8. percben büntetőt értékesített (0-1)! A félidő végére viszont módosult az eredmény, kiegyenlített a hazai gárda Nagy révén, a 40. percben így egál volt az állás (1-1)! A fordulást követően ráadásul fordított is az Ajka! A 68. percben Horváth talált be, akinek gólja mindent eldöntőnek bizonyult, így nagy meglepetésre a legjobb 32 mezőnyében kiesett az MTK (2-1)!

Ajka (III.) – MTK Budapest • 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Nagy (40.), Horváth (68.), ill. Kanta (8. – büntetőből)


A másodosztályú Siófok az élvonalban szereplő Paksot fogadta. A hazaiak már a 6. percben előnybe kerültek Tóth révén (1-0), a Paks pedig az első félidő végén, a 44. minutumban Gévay góljával (1-1)! A fordulást követően is a siófoki klub tudott előnyt szerezni, a 67. percben Elek volt eredményes (2-1)! Úgy tűnt a Siófoknak a rendes játékidőben meglesz a továbbjutás, ám a hajrában egalizált a Paks, a 82. percben Bertus jóvoltából (2-2)!

A hosszabbítás végéig semmi izgalmas nem történt, vagyis újabb találat egyik oldalon sem esett, így jöhetett a tizenegyespárbaj! A büntetők rúgása során előbb a Paks hibázott, a harmadik sorozat nyitányán, míg a hazaiak egy körrel később hagytak ki egy tizenegyest, majd a kiélezett párharc során mindkét klub rontott a hetedik tizenegyesénél is! Végül az idegek harcát a vendégek bírtak jobban, hiszen a Siófok a 8. körben is hibázott, ezzel pedig eldőlt minden, a végletekig kiélezett tizenegyespárbajt pedig a paksiak nyerték meg 6-5-re!

Siófok (II.) – Paks • 2-2 (1-1), büntetőkkel: 5-6
Gólszerzők: Tóth (6.), Elek (67.), ill. Gévay (44.), Bertus (82.)