Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: Matthäus szerint nem Kovač a hibás

A német rekordbajnok Bayern München klublegendája, Lothar Matthäus úgy véli, a bajorok idei formahanyatlásának leginkább az öregedő játékoskeret az oka, a fiatal tehetségek nem lettek időben beépítve. 

Az 57 esztendős szakértő úgy gondolja, a müncheniek a gyengélkedésük által túl nagy árat fizetnek, amiért nem fiatalították időben a csapatot. A Bayern zsinórban hatszor hódította el a német bajnokság trófeáját, idén viszont jócskán elmaradnak az utóbbi években nyújtott teljesítményükhöz és eredményeikhez képest.

„Az elmúlt hat szezonban nagy szerepet játszott a sikerek elérésében Arjen Robben, Franck Ribéry, Jérôme Boateng és Thomas Müller is. Az idők azonban változnak, a labdarúgás felgyorsult, a fiatal generáció pedig már kopogtat az ajtón. A Bayern München legnagyobb hibája az, hogy nem kivitelezték megfelelően a generációváltást” – nyilatkozta a német futball ikonja.

„Most lépésről lépésre kell haladniuk. Vannak nagyszerű fiataljaik, akik Niko Kovač érkezésével megkapják az elegendő játéklehetőséget. Kovač kiváló vezetőedző, aki nagyon jól ismeri ezt a klubot és a ligát. Több támogatásra lenne szüksége a türelmetlenkedés helyett. Egész nap dolgozik, a mindene ez a munka, nem lehet őt hibáztatni.”

A címvédő hétvégén a 15. helyezett Nürnberg együttesét fogadja az Allianz Arénában.