Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Már figyelik a dél-amerikai tehetséget!

A katalán Sport című napilap beszámolói szerint az FC Barcelona kiszemelte magának az ecuadori futball legnagyobb tehetségét, Gonzalo Platát.

Gonzalo Plata biztos ami biztos, Barca sállal már pózolt (Kép: as.com)

Az ecuadori Independiente saját nevelésű szélsője iránt a Barca ugyan nem tett még formális ajánlatot, viszont a kapcsolatfelvétel megtörtént.

“Több klub keresett már minket. Sokakat érdekel Plata helyzete az Independienténél. Úgy gondolom Európában teljesedne csak ki igazán! Nem tudok konkrétumokról beszélni, viszont én nagyon örülnék neki, ha Barcelonába mehetne!”– Idézi a 18 esztendős tehetség ügynökét, Manuel Sierrát a Sport.

Plata szavai is elárulják, hogy a Barca érdeklődése bizony valós. “A jövőmet illetően most még spekulációk vannak. Például valóban szó volt már a Barcelonáról. Itt volt a megfigyelőjük, beszéltünk vele, és elmondta, tetszett a játékom.”

A Sport megjegyzi még azt is, hogy amennyiben a Barca lépéseket is tesz majd a jövőben az ecuadori tehetség megszerzéséért, előtte a katalánok szeretnének részletekig menően feltérképezni Platát, például pontos képet kapni a személyiségéről.

Gonzalo Plata egyébként idén debütált az ecuadori első osztályban. 9 meccsen eddig 1 gól és 1 gólpassz áll a neve mellett.