Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC: a hajrában harcolták ki a sikert Vida Kristopherék – videóval

Ezen a hétvégén rendezik az utolsó őszi fordulót a szlovák bajnokságban (Fortuna Liga), mely során szombat délután az elmúlt két fordulóban ikszelő FC DAC 1904 csapata idegenbeli fellépéssel búcsúztatta a 2018-as esztendőt.

Peter Hyballa mester tanítványai Nyitrába látogattak az albérletben játszó Szered elleni találkozóra, melyen hagyományos módon mindhárom magyar játékos a kezdőcsapatban kapott helyet. A DAC esélyeshez méltóan, fölényben kezdte a mérkőzést, ám az első 45 percben a több labdabirtoklás a valódi helyzetek számában nem igazán mutatkozott meg, így a csapatok gól nélküli első félidőt követően vonulhattak pihenőre. A szünet után is fölényben futballozott Kalmár Zsolt vezetésével a szerdahelyi gárda, de az egyre növekvő dominancia ellenére a befejezésekbe rendre hiba csúszott, a hajrában pedig akár a vendéglátók is bevihették volna a győztes gólt. Amikor már a legtöbben elkönyvelték volna a 0-0-s döntetlent, a 90. percben végül Ľubomír Šatka vágta be a győztes találatot a DAC javára, amely így egy héttel azután, hogy a ráadásban hullajtott pontokat, most a finisben harcolta ki a győzelmet. Kalmárhoz hasonlóan, mind Vida Kristopher, mind Vida Máté végig játszotta a mérkőzést, és sikerült megerősíteni a második helyet, miután a Slovan Bratislava Holman Dávid nélkül is alaposan helyben hagyta a harmadik Zilinát.

Folytatás majd február 16-án a Slovan elleni hazai rangadóval.

SKF Sered – FC DAC 1904 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Šatka (90.)

FC DAC 1904: Jedlička – Davis (Šimčák 61.), Kone (Kostma 73.), Huk,  Šatka – Vida M., Kalmár, Herc (Bednár 91.), – Divković, Tretyakov, Vida K. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A forduló eredményei

Slovan Bratislava – Zilina 5-2
Podbrezova – Michalovce 0-1
Senica – Ruzemberok 1-1
Sered – FC DAC 1904 0-1
Zlate Moravce – Nitra 0-3
Spartak Trnava – Trencin 3-1

A bajnokság aktuálisa állása

A góllövőlista élmezőnye