Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hiába vezetett kettővel, idegenben ikszelt a Roma, míg a Lazio is drámai meccsen játszott döntetlent! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Serie A 15. fordulójában ma kora este, és este mindkét fővárosi csapat a pályán volt. Előbb az AS Roma együttese idegenben lépett fel, és hiába vezettek a Farkasok kettővel, izgalmas végjátékot követően kettős emberelőnyben csupán egy pontot szereztek! Ezt követően a Lazio hazai pályán fogadta genovai ellenfelét, amely vezetett, de a római gárda kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte a ráadás során, ám újból villant soros ellenfele, amely kiegyenlített a legvégén!

Kolarov góljával már kettővel vezetett az AS Roma, mégis csak ikszelni tudtak idegenben a Farkasok! (forrás: twitter.com/SerieA)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 15. fordulójában a fővárosi AS Roma csapata a Cagliari otthonába látogatott.

A római klub kezdte jobban a meccset, amely a 14. percben előnybe került, miután Cristante a tizenhatos előttről vágta be Kluivert passzát követően a hazaiak kapujába a labdát (0-1)! Két perccel később Ünder növelte volna a vendégek előnyét, de a török tehetség próbálkozása mellé ment. Ezután a félidő végéhez közeledve tudott újból eredményes lenni a Roma! A 41. percben kétgólosra növelte előnyét a fővárosi gárda Kolarov góljával, aki szabadrúgásból volt eredményes, ám lövése után a labda egy védőn is megpattanva jutott a kapuba (0-2)! A 45. percben Farias szépített volna, de Olsen kapus nagyot védett. A szünethez érve tehát magabiztos előnnyel mehettek pihenni a római klub játékosai, és úgy tűnt, nagyon simán érvényesül a papírforma.

A folytatást is a Roma kezdte jobban, ugyanis az 52. percben Zaniolo nagy löketénél kellett védenie a hazaiak kapusának, Cragno-nak. A 69. minutumban úgy tűnt, Kolarov kezezett a rómaiak tizenhatosán belül, ám Paolo Mazzoleni a videóbíró segítségével úgy döntött a következő minutumra, hogy nem történt szabálytalanság, így tizenegyest sem adott a Cagliari csapatának. A hajrára viszont igencsak felpörögtek az események, és beindult a Cagliari! A 84. percben a Joao Pedro által szögletből beívelt labdát Ionita fejelte a vendég fővárosiak kapujába (1-2)! Ezzel viszont még nem volt vége az izgalmas események sorának! A ráadás 4. percében előbb hazai részről Ceppitelli kapott azonnali piros lapot, majd közvetlenül utána csapattársa, Srna is pirosat kapott, így kettős emberhátrányban fejezte be a meccset a Cagliari! Azonban ezzel sem ért véget még a a találkozó, ugyanis a hosszabbítás 5. percében Marco Sau egalizált, kihasználva a rómaiak hibáját (2-2)! Ezzel tehát döntetlen lett a találkozó vége, hiába vezetett két góllal is a római együttes!

Serie A, 15. forduló
Cagliari – AS Roma • 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Ionita (84.), Sau (90+5.), ill. Cristante (14.), Kolarov (41.)
Kiállítás: Ceppitelli (90+4.), Srna (90+4.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!


Quagliarella góljával sokáig vezetett a Sampdoria a Lazio ellen (forrás: twitter.com/SerieA)

A bajnokság esti mérkőzésen is római csapat volt az egyik résztvevő, ugyanis a Lazio a genovai Sampdoria együttesét látta vendégül a Stadio Olimpico-ban.

A 15. minutumban Immobile talált be a vendégek kapujába, de les miatt nem adták meg a gólját! Ráadásul nem sokkal később, a 22. percben a vendégek kerültek előnybe, amikor Murru passzát követően Quagliarella közelről lőtte a labdát a Lazio kapujába (0-1)! A 27. percben már egyenlített is volna Immobile, ám lövését Audero kapus védeni tudta. Az első félidő során összességében nagyon nyomott a hazai együttes, melynek jóval több lehetősége is adódott, míg a labda kicsivel a vendégeknél volt többet, akik előnnyel mehettek a pihenőre!

A fordulást követően sem álltak le a rómaiak, és igyekeztek mielőbb kiegyenlíteni. Az 55. percben Immobile labdáját Parolo lőtte rá a tizenhatosról, ám a játékszer kevéssel a vendégek kapuja mellé ment. A 73. percben Correa is villant, aki közelről találhatott volna be, de a középre tartó lövést hárítani tudta Audero. A 79. minitumban viszont már a vendégek kapusa sem tudott hárítani, ugyanis Parolo szöglete után Acerbi lőtte be a labdát, ezzel tehát egalizált a hajrához közeledve a Lazio (1-1)! A 86. percben megszerezhette volna a vezetést is a hazai csapat, ám a beadást követően Milinkovic-Savic fejese a kapu mellé ment. A ráadás második percében megfogyatkoztak a vendégek, ugyanis Bereszynszki kapott piros lapot! A legvégén viszont jött az igazi fordulat, hiszen a 95. percben Andersen kézzel ért a labdához a vendégek tizenhatosán belül, majd a játékvezető vissza is nézte az esetet, majd tizenegyest adott a hazaiaknak! A labda mögé Immobile állt, aki a 96. percben értékesítette a büntetőt, ezzel pedig csapata javára megfordította a meccset (2-1)!

Immobile tizenegyesből lőtt góljával a véghajrában fordított a Lazio, ám végül mégis csak egy pontot szerzett a római alakulat! (forrás: twitter.com/SerieA)

De ezzel még nem volt vége, drámai befejezése lett ennek a találkozónak is, ugyanis a hosszabbítás 10. percében újból betalált a Sampdoria is, melynek egalizáló gólját Saponara szerezte (2-2)! Elképesztő végjáték alakult ki tehát Rómában, ahol a hazai Lazio játékosai már örülhettek a fordításnak, hiszen úgy tűnt, ezzel meg is nyerték a meccset, ám a genovai gárda a legeslegvégén pontot tudott szerezni ezen az emlékezetes találkozón!

Lazio – Sampdoria • 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Acerbi (79.), Immobile (90+6. – büntetőből), ill. Quagliarella (22.), Saponara (90+10.)

VIDEÓ HAMAROSAN!