Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messiék elvarázsolták a városi riválist – videóval!

Barcelonában két városi rivális csapott össze a La Liga 15. fordulójában, Messi vezérletével pedig egyértelműen a papírforma érvényesült.

Kép: AS.com

A riválisok közül csak az Atletico Madrid tudott nyerni ezen a délutánon, miután legyőzték 3-0-ra az Alavest, a Sevilla pedig döntetlent játszott a Valenciával. Innentől a Barcelonán volt a sor, hiszen Messiék egy győzelemmel ismét megkezdhették volna a többiek leszakítását. Ezúttal viszont rájuk is rangadó várt: az Espanyolhoz látogattak, vagyis egy barcelonai derbit játszhattak szombat este. A hangulatra nem lehetett panasz, ám az igazi izgalmak elmaradtak.

Változatos volt a színvonal. Az első még nem tudott igazán felpörögni a vendég együttes, voltak hullámvölgyeik. Több gyenge egyéni teljesítményt is felfedezhettünk a középpályán, valamint a védelemben: főleg Busquets játszott meglepően sok hibával, ritkán látni tőle ilyet. Ezek a görcsös időszakok viszont nem tartottak sokáig – az út közben szerzett gólok ugyanis adtak annyi lendületet, hogy ne legyenek komoly problémáik.

Messi nyitotta a sort a 17. percben egy mesterien kivitelezett, tökéletesen helyezett szabadrúgással. Hasonlóan szép látvány volt Dembele találata 9 perccel később: a francia addig nem sok mindent csinált, itt viszont Messi passza után gyönyörűen ültette be a hintába a hazai védőt és már lőtte is a pipába a labdát. Innentől kezdett szétesni az Espanyol, amely egyre kevésbé volt magabiztos hátul, ezt pedig ki is használta Valverde együttese. Már-már edzéshangulatban adogatták szét a kék-fehéreket Messiék, a végére pedig Suarez is be tudott tuszkolni egyet a szünet előtt.

Egy félidő után 3-0 volt tehát – eldőlt. Pedig egyáltalán nem volt ez ennyire sima. Az Espanyolnak igenis voltak szép pillanatai, szögletek után nagyon veszélyesek voltak például. Voltak lehetőségeik, de ezek inkább a vendégek hibáinak voltak köszönhetők, mintsem az ő bravúros teljesítményüknek. Miután szétestek fejben, már csak a különbség volt kérdéses, más már nem nagyon.

A második játékrészre felszívta magát a hazai csapat, amely néhány percre a saját kapuja elé tudta szegezni a Barcát, ám nem sokkal később minden visszaállt a normál kerékvágásba. A rózsaszínben pompázó vendégek nem erőltették a dolgokat, hiszen a jövő héten még a BL-ben is mérkőznek majd – így is épp elég fáradtak, nem kell strapálniuk magukat a gólkülönbség miatt.

A 65. percben aztán Messi csak villant még egyet: szintén szabadrúgásból vette be a kaput, ám ezúttal Diego Lopez talán még közbe is léphetett volna, ha a vetődés mellé még a kezeit is nyújtja a labda irányába. Nem tette, így pedig a nézők is szép lassan útnak indultak hazafelé, gondolva hogy nincs itt már számukra semmi látnivaló. Duarte ugyan szerzett egy szépítő találatot a 73. percben, ám azt a játékvezető utólag érvénytelenítette – ezen kívül gyakorlatilag tényleg nem sok minden történt.

4-0 lett a vége, kellemes tempóban is magabiztos sikert aratott az FC Barcelona, amely így már 3 pontos előnnyel trónol a spanyol bajnokság táblázatának élén. Az Espanyol egészen a 9. helyig csúszott vissza, de sűrű a mezőny, lesz lehetőségük majd visszajönni.

https://www.youtube.com/watch?v=8t44XdefRKU

Espanyol – Barcelona 0-4 (0-3)
Helyszín: RCDE Stadium (Barcelona), Vezette: Del Cerro Grande
G.: Messi (17., 65.), Dembele (26.), Luis Suarez (45+1.)
Sárga lap: Didac Vila ill.
Piros lap: –

Espanyol: Diego Lopez – Didac Vila, Duarte, David Lopez, Javi Lopez – Sergi Darder (Granero), Roca, Victor Sanchez – Melendo (Sergio Garcia), Iglesias (Leo Baptistao), Hernan Perez. Edző: Rubi.

Barcelona: ter Stegen – Jordi Alba, Lenglet, Pique, Semedo – Arturo Vidal, Busquets, Rakitic (Denis Suarez) – Dembele, Luis Suarez (Munir El Haddadi), Messi. Edző: Valverde.

Mai eredmény:

Atletico Madrid – Alaves 3-0
Valencia – Sevilla 1-1
Villarreal – Celta Vigo 2-3