Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: simán nyert a United, nyögvenyelősen az Arsenal – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 16. fordulójában öt mérkőzést bonyolítottak le szombat délután, melyeken kétségkívül a hazai csapatok domináltak…

A Manchester United Paul Pogba nélkül aratott fölényes győzelmet a sereghajtó Fulham ellen, miután José Mourinho fiai már az első félidőben eldöntötték a három pont kérdését. Ashley Young egy pazar egyéni akciót követően lőtte ki nagyszerűen a hosszú felsőt, majd egy gyors ellenakciót a második hullámban érkező Juan Mata fejezett be találattal, a szünet előtt pedig Romelu Lukaku is megtörte nyolc hónapja tartó gólcsendjét az Old Traffordon, miután az ötösről volt eredményes. A londoniak büntetőből szépítettek, majd tíz emberre fogyatkoztak, míg a végeredményt a korábban két gólpasszt jegyző Marcus Rashford állította be egy remek átlövéssel.

Manchester United – Fulham 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Young (13.), Mata (28.), Lukaku (42.), Rashford (83.) ill. Kamara (67. – büntetőből)
Kiállítva: ill. Andre-Frank (69.)

 

Ezzel szemben az Arsenal sokáig úgy tűnt, hogy hiába játszik jelentős mezőnyfölényben a Huddersfield ellen, de végül az utolsó tíz percen belül sikerült bevinniük a győztes találatot, miután Aubameyang kapu elé emelt labdáját a remek formában lévő Lucas Torreira ollózó mozdulattal juttatta a hálóba.

Arsenal – Huddersfield 1-0 (0-0)
Gólszerző: Torreira (83.) ill.

 

További eredmények

Burnley – Brighton 1-0 (1-0)
Gólszerző: Tarkowski (40.) ill.

Cardiff – Southampton 1-0 (0-0)
Gólszerző: Paterson (74.) ill. –

West Ham United – Crystal Palace 3-2 (0-1)
Gólszerzők: Snodgrass (48.), Chicarito (62.), F. Anderson (65.) ill. McArthhur (6.), Schlupp (76.)