Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: az Atlanta hódította el a bajnoknak járó trófeát! – videóval

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga 2018-as szezonjának Nagydöntőjét magyar idő szerint ma hajnalban rendezték meg, és az Atlanta United hazai pályán fogadhatta a 2015-ös bajnok Portland Timbers együttesét. A trófeát végül az Atlanta játékosai emelhették a magasba, akik az előző szezonban még újoncnak számítottak, de immár bajnokok!

Megérdemelten lettek a 2018-as MLS-idény bajnokai az Atlanta United csapatának tagjai! (forrás: twitter.com/MLS)

Az MLS idei fináléjába a tavaly még újoncnak számító, de azóta is jobbára remeklő Atlanta United jutott, valamint a Nyugati Főcsoportból a 2015-ös bajnok Portland Timbers, amely mostani ellenfele otthonában szállt harcba az MLS Cup megnyeréséért 2018-ban! Az észak-amerikai profiligában a 23. fináléra került sor, melyet óriási várakozás előzött meg, és több mint 70 ezer drukker tekintette meg a Nagydöntőt az Atlanta nagyszerű otthonában!

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a hazai pályán játszó Atlanta United, a Portland Timbers együttese főként védekezni kényszerült, és kontrákat sem tudott vezetni. A találkozó 15. percében Mabiala a Portland tizenhatosán belül találta el a hazaiak góljának, Martíneznek a lábát, ám a játékvezető nem ítélt tizenegyest. A 29. percben hazai részről Almirón veszélyeztetett, akinek elképesztő löketét Attinella nagy védése követte! Tíz perccel ezután viszont összejött az Atlanta számára a vezetés! A 39. minutumban a venezuelai gólvágó, a szezon legjobbja vette be a portlandi kaput a védelem megingását is kihasználva (1-0)! A félidő hajrájában viszont egyenlíthetett volna a Portland, azonban Ebobisse nagyszerű fejesét Guzan védte a 43. percben! Az első játékrészben egy találat született, melynek az atlantai klub játékosai örülhettek.

Kevéssel a folytatást követően pedig jött az újabb gól, ismét az Atlanta részéről! Az 54. minutumban Escobar növelte a hazaiak előnyét az első gólt szerző Josef Martínez passza után (2-0)! A vendégek a végéig sem tudták már ledolgozni hátrányukat, igaz, a 84. percben Powell próbálkozhatott jó helyzetből, ám lövése az atlantai kapu mellé szállt. A 2018-as MLS-idényt pedig az Atlanta United csapata nyerte meg, igazán megérdemelten, és csupán két szezon kellett ahhoz, hogy az együttes újoncból bajnok lehessen! Az idei szezon ezzel zárult tehát, de jövőre újból beszámolunk a liga eseményeiről hétről-hétre!

MLS, Nagydöntő | MLS Cup 2018
Atlanta United – Portland Timbers • 2-0 (1-0)
Helyszín: Mercedes-Benz Stadium, Atlanta – 73.019 néző
Gólszerzők: Martínez (39.), Escobar (54.), ill.
Sárga lapok: McCann (90+4.), ill. Chara (80.)
Kiállítás:

Atlanta United: Guzan – Escobar, Larentowicz, Parkhurst, Gonzalez, Garza (McCann, 90+1.) – Nagbe, Gressel, Remedi, Almirón (Barco, 90+1.) – Martínez (Villalba, 76.). Vezetőedző: Gerardo Martino (argentin)

Portland Timbers: Attinella – Valentin, Mabiala, Ridgewell, Villafana – Chara, Guzman (Powell, 82.) – Polo (Asprilla, 68.), Valeri, Franco – Ebobisse (Melano, 59.). Vezetőedző: Giovanni Savarese (vezenuelai)

VIDEÓ HAMAROSAN!