Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: megint hazai pályán hullajtott pontokat az AC Milan – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 15. fordulója a vasárnapi napon hat mérkőzéssel zárult, és bár klasszikus rangadót nem rendeztek, izgalmakban és kiegyenlített összecsapásokban sem volt hiány.

Nem bírt az AC Milan odahaza a Torinóval, és összességében igazságosnak mondható eredmény született a két együttes vasárnap esti mérkőzésén a San Siróban. Az első félidőben többször is a vendégek álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez, míg a második játékrészben már a Gattuso-csapat tudott dominálni, de a mindent eldöntő találatot képtelenek voltak bejuttatni Sirigu hálójába, így alig egy hónappal a Juventus elleni fiaskó után ismét otthon vesztettek pontokat. A Milan a hazai döntetlennel is megtartotta egypontos lépéselőnyét a BL-indulást jelentő negyedik helyen a tegnap ugyancsak ikszelő Lazio előtt.

AC Milan – Torino 0-0 (0-0)
Gólszerzők: ill.

 

Korábban játszották:

Az immár Cesare Prandelli által irányított Genoa 80 percen át tíz emberrel játszva szerzett pontot hazai környezetben a SPAL ellen, miután Criscito már a 11. minutumban a kiállítás sorsára jutott. A büntetőből eredményes Krzysztof Piatek szezonbeli 11. góljával immár egyedüliként vezeti a góllövőlista Cristiano Ronaldo és Ciro Immobile előtt.

Genoa – SPAL 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Piatek (38. – büntetőből) ill. Petagna (15.)
Kiállítva: Criscito (11.) ill.

Folytatódott az Empoli jó formája, és a tavalyi másodosztályú bajnok négy fordulón belül a harmadik meccsét is megnyerte, a Bologna hiába vetette be Nagy Ádámot másfél hónap után ismét a kezdőcsapatában, Filippo Inzaghi együttese maradt a kieső zónában.

Empoli – Bologna  2-1 (1-1)
Gólszerzők: Caputo (10.), La Gumina (80.) ill. Poli (41.)

A Parma győzelem esetén akár a hatodik helyre is felugorhatott volna, de csak az egyenlítésre futotta az erejükből a sereghajtó ellen, pedig a hajrában emberelőnyben rohamozhattak.

Parma – Chievo 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Bruno Alves (53.) ill. Stepinski (46.)
Kiállítva:ill. Depaoli (73.)

Két vereség után javítani tudott és a hatodik helyre ugrott fel az elmúlt két idényt nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyen záró Atalanta csapata. A bergamóiak mindhárom találatát Duvan Zapata szerezte, a kolumbiai légiós okozta az Udinese kispadjára három körrel ezelőtt kinevezett Davide Nicola első vereségét.

Udinese – Atalanta 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Lasagna (12.) ill. Zapata (2., 62., 80.)

 

A hétvégi forduló korábbi szakaszában a listavezető Juventus legyőzte az Intert, az utolsó BL-fordulóra kiütéses győzelemmel hangolódott a Napoli, szombat este mindkét római csapat őrült döntetlent játszott, míg a vasárnap déli összecsapáson hat gól esett a Sassuolo és a Fiorentina között.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye