Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolások: Az Arsenalba vágyik a kameruniak egyik legjobbja!

A kameruni válogatott támadója, Christian Bassogog egyértelmű (?) utalást tett arra, hogy legszívesebben hol is folytatná szívesen pályafutását.

(Kép: as.com)

A jelenleg Kínában, a Henan Jianye együttesénél futballozó 23 esztendős játékos azok után, hogy 2017 februárjában a dán Aalborgtól a Távol-keletre szerződött, a goal.com-nak elmondta, hogy bizony visszatérne az “öreg kontinensre” – Nem is akárhová.

“Szeretnék visszatérni Európába. A világ legjobb bajnokságába, a Premier League-be vágyom. Gyermekkorom óta az Arsenal a kedvenc csapatom. Thierry Henry volt az egyik ideálom. Azt hiszem a klub játékstílusa tökéletesen illene hozzám.” – Így a 2017-es Afrikai Nemzetek Kupáját nyert, a gaboni torna legjobbjának is megválasztott támadó, aki a jövőt illetően igencsak ambiciózusnak tűnik.

“Gyermekkorom legmeghatározóbb játékosa Samuel Eto’o volt. Ő sok boldogságot adott Kamerunnak. Szeretnék én is így tenni. Eto’o rajongásig szerette a futballt, ahogyan én, úgy egész Kamerun rajong érte. Persze kiérdemelte ezt, hiszen nem lehet szavakkal leírni, milyen nagyszerű ember és futballista is egyben!” – Így Bassogog, akinek azért van még miben követnie az Európa olyan élcsapataiban, mint a Real Madrid, az Inter, vagy a Barcelona is megforduló Eto’o példáját.

Az Arsenalnál Danny Welbeck súlyos sérülése miatt egyébként már felmerült, hogy az “ágyúsok” csatárt igazolhatnak a télen. Így akár még Christian Bassogog is képbe kerülhet…