Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: leszakadt a nyelvének egy része, mégis folytatta a játékot

A német élvonalbeli Augsburg kapusa, Andreas Luthe elveszített egy darabot a nyelvéből a Bayer Leverkusen elleni bajnoki során. A 31 esztendős hálóőr még ezek után is több mint egy órán keresztül védett.

Luthe a mérkőzés 30. percében ütközött az ellenfél támadójával, Kevin Vollanddal. A kapus kisebb agyrázkódást is szenvedett, amelynek azonban nem volt maradandó jele, így a csapatorvosok engedélyezték a folytatást számára.

„Olyan volt, mintha egy autó ütött volna el. Az esés következtében ráharaptam a nyelvemre, éreztem, ahogy meglazul, majd szétválik egy kis darab a nyelvemtől. Ha jól tudom, szerencsére a televíziós felvételeken ebből semmit sem lehet látni” – nyilatkozta a vendégek kapuvédője.

„Éreztem a vért a számban, folyamatosan köpnöm kellett. Egy pillanatra megállt a vérzés, aztán amikor mozgattam a nyelvem, akkor újra eleredt. Az orvosok az ütközés után a nevemet kérdezték, illetve a találkozó állását. Tudtam válaszolni ezekre, ezért folytathattam a játékot.”

Az összecsapásból a gyógyszergyáriak jöttek ki győztesen, Luthe kapuját Lucas Alario vette be negyedórával a vége előtt.