Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Dráma Barcelonában és Milánóban! – videó

Komoly izgalmak vártak ránk az FC Barcelona által fémjelzett B csoportban ma este. A katalánok már továbbjutottak, ám az Internazionale és a Tottenham még gyilkos küzdelmet vívott, még ha nem is egymás ellen, de azonos célért: el kívánták érni a második helyet.

Bajnokok Ligája csoportkör – 6. forduló
Ernesto Valverde a jelek szerint óriási elme. A Barca vezetőedzője ugyan beígérte, hogy hazai környezetben, a saját szurkolóik előtt biztosan nem fogják feltartott kezekkel fogadni a Spurs, a kezdőjüket látva erősen kérdőjeles volt a dolog etikája.
Azonban a károgóknak végül nem volt igaza. Hiába mutatkozott be a legrangosabb európai kupasorozatban két tehetség, mint Miranda, vagy Alena, nagyon ügyesen játszott a hazai gárda. A már-már „spanyolkupásan” tartalékos katalánok ugyan csak éppen birtokolták kicsivel többet a labdát, az egyre karakteresebb Dembélé révén hamar vezetést szereztek, és nyerték meg végül az első félidőt a Spurs-szel szemben. Mint ismert, a világbajnok francia támadó tudását és tehetségét immár nem kérdőjelezik meg a Barcánál, már csak a hozzáállásán kell egy keveset javítani.


A hátrányban küzdő Spurs ugyan nem érezhette magát komfortosan, mégis végig abban a tudatban labdázhattak Pochettino tanítványai, hogy a rivális Inter vereségre áll hazai pályán a PSV ellen.

Ugyanis amíg a tartalékos Barcelona ellen (többek között Lionel Messi is s padon kezdett) az angolok csak szenvedtek, addig a lesajnált, ám az egyik legígéretesebb BL-színfoltnak számító eindhoveniek vezettek a Meazzaban. A holland együttes gólját természetesen nem is szerezhette volna más, mint Hirving Lozano. A 23 esztendős mexikói talentum újfent csak feljebb tolta a várható vételárát.

Félidőben tehát szomorkodhatott az Inter, lévén a pontegyenlőség terhe mellett az egymás elleni eredmény a Spurs-nek kedvezett. Mindazonáltal az egyenlítés hamarabb volt várható Milánóban, mint Barcelonában.

Ahogy az meg is történt. A kék-feketék nyomtak rendesen, aminek ha „csak” a 73. percben lett meg az eredménye: Mauro Icardi egyenlített. Az argentin támadó „hőstettének” köszönhetően a Tottenham még görcsösebben kezdett el támadásokat vezényelni a Camp Nouban. Azonban a hazaiakban volt annyi gerinc, hogy a hajrában már Busquets, Denis Suárez vagy éppen Messi is a pályán volt. Ennek ellenére a 85. percben egyenlítettek a vendégek: Harry Kane beadását a csereként beállt Lucas Moura kapásból pöckölte be Jasper Cillessen kapujába. Mindez pedig egy Barca-kapufa után néhány pillanattal.

A mindkét pályán elért 1-1-es döntetlen végül azt eredményezte, hogy az angolok jutottak tovább a Barca mögött második helyen a nyolcaddöntőbe. Az Inter tavasszal az Európa-ligában vigasztalódhat, panasz nem érheti igazából Spallettiéket, lévén hosszú évek után tért vissza az Inter Európa élmezőnyébe. A PSV simán utolsó lett a kvartettben, ám minden ellenfelüket becsülettel megdolgoztatták, remek jövő előtt ál Mark van Bommel csapata.

FC Barcelona – Tottenham Hotspur 1-1 (1-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona); Vezette: Milorad Mazic (szerb)
Barca: Cillessen – Miranda, Vermaelen, Lenglet, Semedo – Rakitic, Alena, Arthur – Coutinho, Munir, Dembélé.
Spurs: Lloris – Rose, Vertonghen, Alderweireld, Walker-Peters – Winks, Sissoko – Son, Alli, Eriksen – Kane.
Gólszerzők: Dembélé (7. perc), ill. Kane (85.)

Internazionale – PSV Eindhoven 1-1 (0-1)
Helyszín: Giuseppe Meazza (Milánó); Vezette: Felix Zwayer (német)
Inter: Handanovic – Asamoah, Skriniar, de Vrij, D’Ambrosio – Perisic, Borja Valero, Brozovic, Candreva, Politano – Icardi.
PSV: Zoet – Angelino, Viergever, Sainsbury, Dumfries – Rosario, Gutierrez Galaviz, Hendrix – Lozano, de Jong, Bergwijn.
Gólszerzők: Icardi (73. perc), ill. Lozano (23.)

A csoport végeredménye: